Cukrus

Tai žinomiausias ir populiariausias šių dienų saldiklis. šis angliavandenis gaminamas iš cukrinių runkelių ir cukranendrių.
Cukrus gali būti kelių rūšių: kristalinis, rudasis (tai dažniausiai baltojo cukraus ir neapdirbto cukraus sirupo pakaitintas mišinys), cukraus pudra, stambus cukrus (naudojamas maisto pramonėje), Kandis cukrus (karamelizuotas, įvairių spalvų ir dydžių kristalinis cukrus), šilkinis cukrus (perdirbtas cukrus, naudojamas konditerinių kepinių puošimui).
Prie cukraus priskiriami ir tokie produktai kaip: pieno cukrus (laktozė), nesaldus augalų cukrus (rafinozė), vaisių cukrus, kurio daugiausiai yra meduje (gliukozė, dekstrozė), grūdų cukrus (maltozė).
100 g baltojo cukraus yra 405 kCal, o tokiame pat kiekyje rudojo cukraus yra 396 kCal.
[Atgal]