Trijų dienų dieta

Perskaitytas kartų: 2153Įvertinimas: 0/5 (balsavo: 0)  
Trijų dienų dieta
© Ernst Rose/PIXELIO

Dietologai pasakytų, kad geriausia dieta - nepersivalgyti. Bet jei jau neatsilaikėte prieš pilnas lėkštes skanėstų, po švenčių pabandykite laikytis trijų dienų dietos. Atsikratysite 3-4 kilogramų, išvalysite organizmą, sumažinsite cholesterolio kiekį kraujyje ir pajusite energijos antplūdį.

Valgiaraštis
Pirma diena
- Prieš pusryčius - puodelis negazuoto vandens su kelias lašeliais citrinos sulčių.
- Pusryčiai - juodos kavos arba arbatos puodelis (jokio cukraus, pieno ar pieno miltelių). Pusė greipfruto, viena skrudinto batono riekelė su šaukštu riešutų sviesto.
- Prieš pietus - 2 puodeliai negazuoto vandens su kelias lašeliais citrinos.
- Pietūs -100 g tuno su viena riekele skrudinto batono. Juodos kavos arba arbatos puodelis (be cukraus ar pieno).
- Prieš vakarienę - puodelis negazuoto vandens su kelias lašeliais citrinos sulčių.
- Vakarienė - 200 g bet kokios rūšies virtos mėsos ar paukštienos su 200 g morkų ir obuolių salotomis. Desertui - puodelis vanilinių ledų be jokių priedų.

Antra diena
- Prieš pusryčius - puodelis negazuoto vandens su kelias lašeliais citrinos.
- Pusryčiai - juodos kavos arba arbatos puodelis. Vienas virtas kiaušinis su skrudinto batono riekele (nesugalvok pasigardinti jokiu majonezo šaukšteliu ar druska). Pusė banano.
- Prieš pietus - 2 puodeliai negazuoto vandens su kelias lašeliais citrinos.
- Pietūs - 200 g liesos varškės ir 5 gabalėliai krekerių. Juodos kavos arba arbatos puodelis.
- Prieš vakarienę - puodelis negazuoto vandens su kelias lašeliais citrinos.
- Vakarienė - 2 jautienos dešrelės su vienu puodeliu virtų brokolių ir 100 g tarkuotų morkų. Desertui - pusė porcijos vanilinių ledų ir gali pabaigti likusią nuo pusryčių banano puselę.

Trečia diena
- Prieš pusryčius - puodelis negazuoto vandens su kelias lašeliais citrinos.
- Pusryčiai - juodos kavos arba arbatos puodelis. 5 gabalėliai krekerių ir 50 g čederio sūrio. Desertui - vienas obuolys.
- Prieš pietus - 2 puodeliai negazuoto vandens su kelias lašeliais citrinos.
- Pietūs - vienas virtas kiaušinis su skrudinto batono gabalėliu. Juodos kavos arba arbatos puodelis.
- Prieš vakarienę - puodelis negazuoto vandens su kelias lašeliais citrinos.
- Vakarienė - salotos iš 100 g tuno ir 100 g morkų (gali valgyti tarkuotas žalias arba virtas), vienas puodelis kalafiorų. Desertui - riekelė meliono ir pusė porcijos vanilinių ledų.

Dietos trūkumai:
- per trumpą laiką netekus tiek kilogramų, tikimybė juos susigrąžinti gana didelė;
- laikantis šios dietos draudžiami bet kokie eksperimentai, pavyzdžiui, vietoje porcijos ledų suvalgyti mažą pyragėlį.

Šaltinis: lsveikata.lt

2011-04-01 12:35

Komentarų nėra.

Vardas:



Saugos kodas: Kodas
 

Kiti straipsniai

Apie Grybus



Grybai yra vertingas maisto produktas. Nors ir nedidelis jų kiekis, pridėtas prie kitų valgių, pagerina skonį. Juose yra ekstraktyviųjų medžiagų, kurios grybams suteikia malonų skonį bei aromatą ir kurios pereina į sultinį, todėl jie tinka tiek sriuboms, tiek ir padažams gaminti. Be ekstraktyviųjų medžiagų, grybai turi mineralinių medžiagų ir vitaminų....

Žalingi indai: ką palikti, o ką - išmesti?



Anksčiau cinkuotų ir emaliuotų puodų, vietinės gamybos keptuvių kokybė visus tenkino. Apie kenksmingas medžiagas ir galimus apsinuodijimus niekas negalvojo. Dabar viskas pakito ir ne visi įsigyti indai yra saugūs. Panagrinėkime kokį kenksmingą poveikį sveikatai gali kelti indai. ...

Vaisiniai desertai (1)



Vasarą mėgaukitės gaivesniais ir lengvesniais desertais. Su vitaminų turtingomis šviežiomis kvapiomis uogomis ir sultingais vaisiais. Tiesiog pasmaližiaukite lengvai. Šviežiuose vaisiuose ir uogose gausu vitaminų, mineralinių ir kitų organizmui naudingų medžiagų. Kai norisi gaivos, su šiomis vasaros gėrybėmis gaminkite ir šaltas sri...

Laikas valgyti apelsinus



Šaltais metų laikais apelsinai suteikia saulėtos bei saldžios nuotaikos. Kas viduje? Ypatingai didelę svarbą turi vitaminas C esantis šiame vaisiuje: suvalgę 2-3 apelsinus gausite visą vitamino C dienos normą. Patarimas tiems, kurie spaudžia apelsinų sultys: įpilkite į ką tik išspaustas sultis vieną šaukštelį daigintų kvieč...

Žiediniai kopūstai



Žiediniai kopūstai yra labai vertinga, mažai ląstelienos turinti, lengvai virškinama daržovė. Žiedynuose (galvutėse) yra gana daug baltymų, riebalų, beazotinių ekstrakcinių medžiagų, taip pat cukraus, vitaminų C, B1, B2, karotino. Iš mineralinių medžiagų vyrauja kalis, kalcis, geležis. Žiediniuose kopūstuose esantis mineralinių medžiagų derinys stiprin...