Obuolių dieta

Perskaitytas kartų: 6889Įvertinimas: 1/5 (balsavo: 1)  
Obuolių dieta
© E. Rose/PIXELIO
Rudenį didėja apetitas, be to, organizmas linkęs kaupti maisto atsargas, tad labai greitai galima priaugti svorio. Kad taip neatsitiktų, išmėginkite obuolių dietą.

Obuoliuose yra energijos teikiančios ir įtampą slopinančios fruktozės bei gliukozės, o tai gelbsti nuo rudens slogučio. Nokdami saulėje, šie vaisiai sukaupia daug mineralinių medžiagų: magnio, kalio, jodo, natrio, kalcio, fosforo ir kt. Taip pat vitaminų C, P, B1, PP, K, karoteno ir folio rūgšties. šie vaisiai stiprina imuninę ir nervų sistemą, valo ir gydo žarnyną, kepenis, tulžies pūslę, gerina širdies ir kraujagyslių veiklą. Obuolių dieta labai veiksminga, nes šiuose vaisiuose yra medžiagų apykaitą ir riebalų deginimą spartinančių medžiagų. Laikydamiesi obuolių dietos kasdien tuščiu skrandžiu išgerkite po stiklinę negazuoto mineralinio vandens, sumaišyto su puse šaukštelio obuolių acto - aktyvina virškinimo sistemos veiklą ir valo per naktį susikaupusias nuodingąsias medžiagas.
Obuolius galite valgyti keptus, žalius. Taip pat jų dėkite į daržovių salotas, gerkite vandeniu skiestas obuolių sultis. Kad kristų svoris, per dieną turite gauti 1100-1300 kcal. Kartą per savaitę darykite obuolių arba jų sulčių iškrovos dieną. Visą savaitę - jokių saldumynų, rūkytų ir konservuotų mėsos gaminių.

Pusryčiams:

     * 3 šaukštai avižinių dribsnių su liesu pienu ir puse tarkuoto obuolio arba saulėje džiovintų obuolių (250 g) - 220 kcal;
    * riekelė rupios duonos, 2 šaukštai varškės (5 proc. riebumo). Varškę sumaišykite su tarkuotu obuoliu (250 g) ir žiupsneliu cinamonų - 210 kcal.

Priešpiečiams:

    * šviežias arba keptas obuolys - apie 45 kcal;
    * arba stiklinę morkų ir obuolių sulčių.

Pavakariai:

    * indelis lieso biojogurto, pagardinto tarkuotu obuoliu - 90 kcal;
    * arba kietai virtas kiaušinis su garstyčiomis.

Valgiaraščio pavyzdys

Pietūs:

    * kumščio dydžio gabalėlis varškės apkepo su obuoliais ir cinamonu;
    * lėkštelė trintos daržovių sriubos su obuoliais;
    * 150 g be riebalų keptos vištienos filė su keptu obuoliu ir daržovėmis.

Vakarienė:

    * lėkštelė šviežių daržovių salotų su obuoliais ir saulėgrąžomis, apšlakstytos citrinų sultimis ir šlakeliu aliejaus;
    * kumpio ir obuolių suktinukų (į kelis gabalėlius lieso virto kumpio įvyniokite po skiltelę obuolio, paskaninkite krienais);
    * 150 g liesos žuvies su šaukštu ryžių, paskanintų tarkuotu obuoliu.


Šaltinis: žurnalas "Ji"
2009-12-19 19:23

Svečias


Data: 2010-10-30 16:24

Zinokit tai tikrai padeda
Svečias


Data: 2010-10-15 12:41

nuo snd pradedu laikytis
Svečias


Data: 2010-07-25 11:32


Vardas:



Saugos kodas: Kodas
 

Kiti straipsniai

Mėsos patiekalų gausa - didesnis svoris



Valgant mažiau mėsos, galima lengviau išlaikyti optimalų kūno svorį, teigia mokslininkai. Europoje ištyrus beveik 400 tūkstančių suaugusiųjų nustatyta, kad mėsos valgymas siejamas su svorio didėjimu, net jei žmonės suvartoja vienodą kiekį kalorijų. Stipriausia ryšys nustatytas tiems, kas vartojo perdirbtą mėsą kaip dešros ir ...

Trijų dienų dieta



Dietologai pasakytų, kad geriausia dieta - nepersivalgyti. Bet jei jau neatsilaikėte prieš pilnas lėkštes skanėstų, po švenčių pabandykite laikytis trijų dienų dietos. Atsikratysite 3-4 kilogramų, išvalysite organizmą, sumažinsite cholesterolio kiekį kraujyje ir pajusite energijos antplūdį. Valgiaraštis Pirma diena - Prie&scar...

Gauta daugiau duomenų, kad folio rūgštis saugo nuo apsigimimų



    Naujas JAV atliktas tyrimas nustatė, kad moterims ėmus vartoti daugiau folio rūgšties, žymiai sumažėjo įgimtų stuburo patologijų ir panašių vaisiaus apsigimimų, o tai patvirtina, kad vitaminas B nėštumo laikotarpiu teikia naudos.     Nuo 1998 metų JAV reikalaujama folio rūgštimi (vitaminu B9) praturtin...

Tradicinė lietuviška virtuvė (1)



Ko labiausiai pasigendame ilgiau pasisvečiavę užsienyje? Daugelis pasakytų, jog pirmiausia – artimų žmonių, o iškart po to – tradicinio lietuviško maisto. Pirmiausia – kvapnios juodos ruginės duonos. Nesvarbu, kokiais skanėstais lepintų kitos šalys, lietuviška duona – nepakeičiama. Netgi nuolat dietų besilaikanč...

Makrobiotinė dieta



Makrobiotika - Rytų filosofija, pagrįsta mokymu apie sveiką mitybą, gyvenimo būdą ir in bei jang energijų pusiausvyrą. Dietos kūrėjas G. Osava teigia, kad pasaulyje vyrauja dvi energijos - vyriškasis (jang) ir moteriškasis (in) pradas, o produktai irgi turi daugiau vienos arba kitos energijos. Anot jo, in produktai (aštrūs, rūgštūs ir sa...