Keraminis peilis Jūsų virtuvėje

Perskaitytas kartų: 3728Įvertinimas: 0/5 (balsavo: 0)  
Keraminis peilis Jūsų virtuvėje
© Carsten Jünger/PIXELIO

Daugelis namų šeimininkių spėjo įvertinti savybes, kuriomis pasižymi keraminiai peiliai. Toms, kurios nespėjo labiau susipažinti su stebuklingais virtuvės įrankiais, siūlome nedidelį straipsnelį apie keraminio peilio savybes, trūkumus bei privalumus. Visų pirma, reikia žinoti, kad peiliai iš keramikos – tai pakankamai trapūs įrankiai, kuriais nepatariama pjaustyti užšaldytų produktų, bet tokie peiliai puikiai tinka pjaustyti filė, daržoves ir vaisius.

Keraminiai virtuvės peiliai nerūdija, nesuteikia nemalonaus skonio ruošiamiems produktams, o tai labai svarbu, ruošiant sveiką bei naudingą maistą. Pjaustymas plieniniais peiliais yra sudėtingas, mat labai greitai pavargsta ranka. Pjaustyti produktus su peiliu, pagamintu  iš keramikos pageidautina ant medinių arba plastikinių lentelių, o stiklinė, marmurinė ar metalinė pjaustymo lentutė gali pakenkti pačiam peiliui.

Nepamirškite po darbo su peiliu kruopščiai jo nuplauti po tekančiu vandeniu, o po to sausai nušluostyti. Jokiu būdu neplaukite šių peilių indaplovėje – jie trapūs ir gali neišlaikyti tokių išbandymų. Geriausia šių peilių laikymo vieta yra specialus stovas, kuris ne tik apsaugos peilį nuo mechaninių pažeidimų, bet ir papuoš Jūsų virtuvę.

Nekaitinkite peilio virš ugnies, jis labai greitai įkaista. Nebandykite sulenkti peilio ašmenų – jis per daug trapus, nepaisant jo kietumo ir aštrumo. Ruošiatės pjaustyti kietą sūrį arba užšaldytą mėsą? Tam tikslui naudokite peilį, pagamintą iš plieno, kuris yra lankstus.

Bukas peilio galiukas apsaugo nuo traumų!

Keraminiai peiliai labai ilgai išlieka aštrūs. Tačiau, kaip žinoma, bet kuris metalas, laikui bėgant, ima šipti, keramika – ne išimtis. Ką gi daryti, kai keraminis peilis atšimpa?

Tokį virtuvės įrankį patariame atiduoti specialistui, kuris profesionaliai paaštrins peilį, o po to Jūs galėsite ir toliau peiliu naudotis ilgą laiką.

Šaltinis: eli.lt

2011-06-15 12:46

Komentarų nėra.

Vardas:



Saugos kodas: Kodas
 

Kiti straipsniai

5 pavasarinių salotų paslaptys



Dietologai pataria, kaip pasigaminti salotas, kurios padėtų kovoti su pavasariniu vitaminų trūkumu. 1. Kuo daugiau spalvų Kuo daugiau jūsų lėkštėje spalvų, tuo daugiau jose vitaminų ir sveikatai reikalingų medžiagų. Žalia spalva reiškia, kad daržovėse gausu chlorofilų, stimuliuojančių imuninę sistemą bei keliančių bendrą organizmo tonus...

Trijų dienų dieta



Dietologai pasakytų, kad geriausia dieta - nepersivalgyti. Bet jei jau neatsilaikėte prieš pilnas lėkštes skanėstų, po švenčių pabandykite laikytis trijų dienų dietos. Atsikratysite 3-4 kilogramų, išvalysite organizmą, sumažinsite cholesterolio kiekį kraujyje ir pajusite energijos antplūdį. Valgiaraštis Pirma diena - Prie&scar...

Vaisiniai desertai (1)



Vasarą mėgaukitės gaivesniais ir lengvesniais desertais. Su vitaminų turtingomis šviežiomis kvapiomis uogomis ir sultingais vaisiais. Tiesiog pasmaližiaukite lengvai. Šviežiuose vaisiuose ir uogose gausu vitaminų, mineralinių ir kitų organizmui naudingų medžiagų. Kai norisi gaivos, su šiomis vasaros gėrybėmis gaminkite ir šaltas sri...

Granatai gali sumažinti riziką susirgti krūties vėžiu



Granatuose esančios medžiagos moterims gali sumažinti tikimybę susirgti krūtų vėžiu, teigia JAV mokslininkai.  Tam tikros šių vaisių rūgštys vyrišką hormoną androgeną paverčia moteriškuoju estrogenu, o tai yra svarbus veiksnys, ar moteris gali susirgti krūties vėžiu. Laboratorinio tyrimo su vėžinėmis ląstelėmis ataska...

Makrobiotinė dieta



Makrobiotika - Rytų filosofija, pagrįsta mokymu apie sveiką mitybą, gyvenimo būdą ir in bei jang energijų pusiausvyrą. Dietos kūrėjas G. Osava teigia, kad pasaulyje vyrauja dvi energijos - vyriškasis (jang) ir moteriškasis (in) pradas, o produktai irgi turi daugiau vienos arba kitos energijos. Anot jo, in produktai (aštrūs, rūgštūs ir sa...