Keraminis peilis Jūsų virtuvėje

Perskaitytas kartų: 3772Įvertinimas: 0/5 (balsavo: 0)  
Keraminis peilis Jūsų virtuvėje
© Carsten Jünger/PIXELIO

Daugelis namų šeimininkių spėjo įvertinti savybes, kuriomis pasižymi keraminiai peiliai. Toms, kurios nespėjo labiau susipažinti su stebuklingais virtuvės įrankiais, siūlome nedidelį straipsnelį apie keraminio peilio savybes, trūkumus bei privalumus. Visų pirma, reikia žinoti, kad peiliai iš keramikos – tai pakankamai trapūs įrankiai, kuriais nepatariama pjaustyti užšaldytų produktų, bet tokie peiliai puikiai tinka pjaustyti filė, daržoves ir vaisius.

Keraminiai virtuvės peiliai nerūdija, nesuteikia nemalonaus skonio ruošiamiems produktams, o tai labai svarbu, ruošiant sveiką bei naudingą maistą. Pjaustymas plieniniais peiliais yra sudėtingas, mat labai greitai pavargsta ranka. Pjaustyti produktus su peiliu, pagamintu  iš keramikos pageidautina ant medinių arba plastikinių lentelių, o stiklinė, marmurinė ar metalinė pjaustymo lentutė gali pakenkti pačiam peiliui.

Nepamirškite po darbo su peiliu kruopščiai jo nuplauti po tekančiu vandeniu, o po to sausai nušluostyti. Jokiu būdu neplaukite šių peilių indaplovėje – jie trapūs ir gali neišlaikyti tokių išbandymų. Geriausia šių peilių laikymo vieta yra specialus stovas, kuris ne tik apsaugos peilį nuo mechaninių pažeidimų, bet ir papuoš Jūsų virtuvę.

Nekaitinkite peilio virš ugnies, jis labai greitai įkaista. Nebandykite sulenkti peilio ašmenų – jis per daug trapus, nepaisant jo kietumo ir aštrumo. Ruošiatės pjaustyti kietą sūrį arba užšaldytą mėsą? Tam tikslui naudokite peilį, pagamintą iš plieno, kuris yra lankstus.

Bukas peilio galiukas apsaugo nuo traumų!

Keraminiai peiliai labai ilgai išlieka aštrūs. Tačiau, kaip žinoma, bet kuris metalas, laikui bėgant, ima šipti, keramika – ne išimtis. Ką gi daryti, kai keraminis peilis atšimpa?

Tokį virtuvės įrankį patariame atiduoti specialistui, kuris profesionaliai paaštrins peilį, o po to Jūs galėsite ir toliau peiliu naudotis ilgą laiką.

Šaltinis: eli.lt

2011-06-15 12:46

Komentarų nėra.

Vardas:



Saugos kodas: Kodas
 

Kiti straipsniai

Kaip marginti velykinius kiaušinius? (4)



Spalvingiausia, ryškiausia ir margiausia metų šventė – Šv. Velykos - jau visai čia pat. Tai kilnojama šventė, švenčiama pirmąjį mėnulio pilnaties sekmadienį po pavasario lygiadienio. Ji turi gilias tradicijas. Velykų pavadinimas kilęs iš žodžio „vėlės“, mat mūsų protėviai šiuo metu aplankydavo...

Laikas valgyti apelsinus



Šaltais metų laikais apelsinai suteikia saulėtos bei saldžios nuotaikos. Kas viduje? Ypatingai didelę svarbą turi vitaminas C esantis šiame vaisiuje: suvalgę 2-3 apelsinus gausite visą vitamino C dienos normą. Patarimas tiems, kurie spaudžia apelsinų sultys: įpilkite į ką tik išspaustas sultis vieną šaukštelį daigintų kvieč...

Ląstelienos nauda ir ja praturtintų produktų dieta



Augaliniame maiste, be angliavandenių, kurie suteikia organzmui energijos, yra ir taip vadinamų nemaistinių angliavandenių. Vienas iš jų yra ląsteliena (arba celiuliozė). Jos organizmas pasisavina tik apie 25%. Anksčiau buvo manoma, kad ląsteliena išvis nėra reikalinga mūsų organizmui. Tačiau dabar įrodyta, jog ji net tik reikalinga, bet ir labai na...

Kūčių patiekalai ir jų receptai (2)



Kūčios - bene svarbiausia metų šventė. Bene sunkiausia ji - šeimininkėms, nes ant tradicinio Kūčių stalo privalu padėti 12 patiekalų, todėl vakarienei ruošiamasi visą dieną, o pirmieji pasiruošimo darbai pradedami ir dar anksčiau. Pagal tradicijas Kūčios yra paskutinioji Advento diena, todėl negalima valgyti gyvulinės kilmės produktų, kaip mėsa ar pien...

Kopūstų rojus (5)



Gūžinių šeimos daržovės gali būti labai naudingos mūsų sveikatai. Baltagūžiai Pagal vitamino C kiekį šie kopūstai tik šiek tiek nusileidžia citrinoms. Juose gausu teigiamai nervų sistemą veikiančių B grupės vitaminų, vitamino PP, taip pat naudingosios medžiagos cholino, kuris gerina atmintį, stabdo plaukų slinkimą, saugo kepeni...