Gydomosios arbatų savybės

Perskaitytas kartų: 3242Įvertinimas: 0/5 (balsavo: 0)  
Gydomosios arbatų savybės
© By-Sassi/PIXELIO

Arbata - pats sveikiausias karštasis gėrimas. Per dieną rekomenduojama būtinai išgerti bent vieną puodelį kokių nors žolelių arbatos. Visos arbatos turi tam tikrų gydomųjų savybių.

Žalioji arbata dėl gydomųjų savybių Japonijoje vadinama arbatų karaliene. Jeigu per dieną išgeriate bent vieną žaliosios arbatos puodelį, sumažėja tikimybė susirgti kai kuriomis sunkiomis ligomis. Žalioji arbata saugo odą nuo žalingo saulės poveikio. Dviejuose mažuose žaliosios arbatos puodeliuose vitamino C yra tiek, kiek vienoje stiklinėje apelsino sulčių.

Raudonoji arbata žadina apetitą ir gerina virškinimą, padeda nuo vidurių pūtimo bei dieglių pilvo srityje.

Ramunėlių arbata ramina nervų sistemą, gydo nemigą, panaikina nemalonų burnos kvapą.

Lotoso arbata ramina nervų sistemą ir apsaugo nuo nemigos.

Jonažolių arbata pasižymi raminamuoju poveikiu. Ji arbata padeda gydyti nedidelę depresiją ir palengvina menopauzės simptomus.

Rozmarino arbata mažina migrenos skausmus bei gerina kraujo apytaką.

Baltojo dobilo žiedų arbata. Vartojama nuo kosulio, peršalus, sergant bronchitu ar mažakraujyste. 4 arbatinius šaukštelius sudžiovintų ir sutrintų dobilo žiedų (galima ir lapų) užplikyti verdančiu vandeniu. Gerti po 1/4 stiklinės 3 - 4 kartus per dieną.

Puplaiškio lapų arbata. Mažina kosulį, gerina apetitą, skatina tulžies pūsles išsiskyrimą. Tinka peršalus ar  sergant mažakraujyste. 1 valgomasis šaukštas žaliavos užpilamas 1 stikline verdančio vandens, po 20 minučių perkošiama.

Šaltinis: sveikata24.lt

2011-04-01 13:16

Komentarų nėra.

Vardas:



Saugos kodas: Kodas
 

Kiti straipsniai

Žiediniai kopūstai



Žiediniai kopūstai yra labai vertinga, mažai ląstelienos turinti, lengvai virškinama daržovė. Žiedynuose (galvutėse) yra gana daug baltymų, riebalų, beazotinių ekstrakcinių medžiagų, taip pat cukraus, vitaminų C, B1, B2, karotino. Iš mineralinių medžiagų vyrauja kalis, kalcis, geležis. Žiediniuose kopūstuose esantis mineralinių medžiagų derinys stiprin...

Mėsos patiekalų gausa - didesnis svoris



Valgant mažiau mėsos, galima lengviau išlaikyti optimalų kūno svorį, teigia mokslininkai. Europoje ištyrus beveik 400 tūkstančių suaugusiųjų nustatyta, kad mėsos valgymas siejamas su svorio didėjimu, net jei žmonės suvartoja vienodą kiekį kalorijų. Stipriausia ryšys nustatytas tiems, kas vartojo perdirbtą mėsą kaip dešros ir ...

Granatai gali sumažinti riziką susirgti krūties vėžiu



Granatuose esančios medžiagos moterims gali sumažinti tikimybę susirgti krūtų vėžiu, teigia JAV mokslininkai.  Tam tikros šių vaisių rūgštys vyrišką hormoną androgeną paverčia moteriškuoju estrogenu, o tai yra svarbus veiksnys, ar moteris gali susirgti krūties vėžiu. Laboratorinio tyrimo su vėžinėmis ląstelėmis ataska...

Daržovės



Daržovės turi didelę reikšmę žmogaus mityboje, nes jos yra pagrindinių vitaminų, angliavandenių, organinių rūgščių ir mineralinių medžiagų šaltinis. Daržovės, kaip sultingas, šviežias ir gaivinantis maistas, didina apetitą ir tiekia organizmui reikalingą celiuliozę, kuri gerina žarnų darbą. Kiekviena daržovių rūšis p...

Kodėl reikalingas vitaminas D?



Įvairių valstybių mokslininkai aktyviai tiria vitamino D poveikį žmogaus organizmui. Tyrimų rezultatai rodo, kad vitaminas D yra labai svarbus komponentas kovojant su įvairiomis ligomis, tarp jų ir vėžiniais susirgimais. Teigiama, kad pakankamas šio vitamino kiekis gali net dvigubai sumažinti riziką susirgti vėžiu. Geriausiai žmogus vitaminą D pasisavina...