Gydomosios arbatų savybės

Perskaitytas kartų: 3191Įvertinimas: 0/5 (balsavo: 0)  
Gydomosios arbatų savybės
© By-Sassi/PIXELIO

Arbata - pats sveikiausias karštasis gėrimas. Per dieną rekomenduojama būtinai išgerti bent vieną puodelį kokių nors žolelių arbatos. Visos arbatos turi tam tikrų gydomųjų savybių.

Žalioji arbata dėl gydomųjų savybių Japonijoje vadinama arbatų karaliene. Jeigu per dieną išgeriate bent vieną žaliosios arbatos puodelį, sumažėja tikimybė susirgti kai kuriomis sunkiomis ligomis. Žalioji arbata saugo odą nuo žalingo saulės poveikio. Dviejuose mažuose žaliosios arbatos puodeliuose vitamino C yra tiek, kiek vienoje stiklinėje apelsino sulčių.

Raudonoji arbata žadina apetitą ir gerina virškinimą, padeda nuo vidurių pūtimo bei dieglių pilvo srityje.

Ramunėlių arbata ramina nervų sistemą, gydo nemigą, panaikina nemalonų burnos kvapą.

Lotoso arbata ramina nervų sistemą ir apsaugo nuo nemigos.

Jonažolių arbata pasižymi raminamuoju poveikiu. Ji arbata padeda gydyti nedidelę depresiją ir palengvina menopauzės simptomus.

Rozmarino arbata mažina migrenos skausmus bei gerina kraujo apytaką.

Baltojo dobilo žiedų arbata. Vartojama nuo kosulio, peršalus, sergant bronchitu ar mažakraujyste. 4 arbatinius šaukštelius sudžiovintų ir sutrintų dobilo žiedų (galima ir lapų) užplikyti verdančiu vandeniu. Gerti po 1/4 stiklinės 3 - 4 kartus per dieną.

Puplaiškio lapų arbata. Mažina kosulį, gerina apetitą, skatina tulžies pūsles išsiskyrimą. Tinka peršalus ar  sergant mažakraujyste. 1 valgomasis šaukštas žaliavos užpilamas 1 stikline verdančio vandens, po 20 minučių perkošiama.

Šaltinis: sveikata24.lt

2011-04-01 13:16

Komentarų nėra.

Vardas:



Saugos kodas: Kodas
 

Kiti straipsniai

Gauta daugiau duomenų, kad folio rūgštis saugo nuo apsigimimų



    Naujas JAV atliktas tyrimas nustatė, kad moterims ėmus vartoti daugiau folio rūgšties, žymiai sumažėjo įgimtų stuburo patologijų ir panašių vaisiaus apsigimimų, o tai patvirtina, kad vitaminas B nėštumo laikotarpiu teikia naudos.     Nuo 1998 metų JAV reikalaujama folio rūgštimi (vitaminu B9) praturtin...

Kiaušiniai padeda „tirpdyti“ nereikalingus kilogramus



Artėja šv.Velykos, kuomet ant stalo, tarp gausių mėsos patiekalų bei kepinių, bus ir svarbiausias šventės atributas – margučiai. Pastarieji simbolizuoja gamtos prisikėlimą, gyvybės atsiradimą, derlingumą... Amerikiečių mokslininkai neseniai paskelbė, kad kiaušiniais praturtinta mityba gali padėti atsikratyti ir nereikalingų kilogram...

Kaip marginti velykinius kiaušinius? (4)



Spalvingiausia, ryškiausia ir margiausia metų šventė – Šv. Velykos - jau visai čia pat. Tai kilnojama šventė, švenčiama pirmąjį mėnulio pilnaties sekmadienį po pavasario lygiadienio. Ji turi gilias tradicijas. Velykų pavadinimas kilęs iš žodžio „vėlės“, mat mūsų protėviai šiuo metu aplankydavo...

Kodėl reikalingas vitaminas D?



Įvairių valstybių mokslininkai aktyviai tiria vitamino D poveikį žmogaus organizmui. Tyrimų rezultatai rodo, kad vitaminas D yra labai svarbus komponentas kovojant su įvairiomis ligomis, tarp jų ir vėžiniais susirgimais. Teigiama, kad pakankamas šio vitamino kiekis gali net dvigubai sumažinti riziką susirgti vėžiu. Geriausiai žmogus vitaminą D pasisavina...

Apie Grybus



Grybai yra vertingas maisto produktas. Nors ir nedidelis jų kiekis, pridėtas prie kitų valgių, pagerina skonį. Juose yra ekstraktyviųjų medžiagų, kurios grybams suteikia malonų skonį bei aromatą ir kurios pereina į sultinį, todėl jie tinka tiek sriuboms, tiek ir padažams gaminti. Be ekstraktyviųjų medžiagų, grybai turi mineralinių medžiagų ir vitaminų....