Granatai gali sumažinti riziką susirgti krūties vėžiu

Perskaitytas kartų: 2893Įvertinimas: 4/5 (balsavo: 1)  
Granatai gali sumažinti riziką susirgti krūties vėžiu
© Rose/PIXELIO

Granatuose esančios medžiagos moterims gali sumažinti tikimybę susirgti krūtų vėžiu, teigia JAV mokslininkai. 
Tam tikros šių vaisių rūgštys vyrišką hormoną androgeną paverčia moteriškuoju estrogenu, o tai yra svarbus veiksnys, ar moteris gali susirgti krūties vėžiu. Laboratorinio tyrimo su vėžinėmis ląstelėmis ataskaitą paskelbė žurnalas „Cancer Prevention Research", praneša nutraingredients.com.
Antioksidantų turtingi granatai siejami su geresne širdies sveikata, tačiau jau turima mokslinių duomenų apie šio vaisiaus gebėjimą apsaugoti ir nuo prostatos vėžio bei sąnario kremzlės susidėvėjimo sergant artritu.
Naujausiame tyrime nedalyvavęs prof. Gary Stoner iš Ohajo valstijos universiteto sako, kad reikia papildomų tyrimų granatų vartojimo ir krūties vėžio rizikai pagrįsti.
Jis nurodo, kad laboratoriniuose tyrimuose buvo naudojamos palyginti didelės veikliųjų medžiagų dozės ir nėra aišku, ar tokių kiekių galima pasiekti žmogaus organizme.

Šaltinis: savigydosasociacija.com

2010-11-23 13:25

Komentarų nėra.

Vardas:



Saugos kodas: Kodas
 

Kiti straipsniai

Keraminis peilis Jūsų virtuvėje



Daugelis namų šeimininkių spėjo įvertinti savybes, kuriomis pasižymi keraminiai peiliai. Toms, kurios nespėjo labiau susipažinti su stebuklingais virtuvės įrankiais, siūlome nedidelį straipsnelį apie keraminio peilio savybes, trūkumus bei privalumus. Visų pirma, reikia žinoti, kad peiliai iš keramikos – tai pakankamai trapūs įrankiai, kuria...

Tradicinė lietuviška virtuvė (1)



Ko labiausiai pasigendame ilgiau pasisvečiavę užsienyje? Daugelis pasakytų, jog pirmiausia – artimų žmonių, o iškart po to – tradicinio lietuviško maisto. Pirmiausia – kvapnios juodos ruginės duonos. Nesvarbu, kokiais skanėstais lepintų kitos šalys, lietuviška duona – nepakeičiama. Netgi nuolat dietų besilaikanč...

Italų virtuvė (1)



Italų virtuvė – tai ne tik tradiciniai makaronai ar pica, tai ir gausybė šviežių daržovių, vaisiai, žuvų ir sūrių patiekalų. Ji pasižymi ir prieskonių įvairove, unikalaus skonio desertais bei gėrimais. Verta žinoti:     * Makaronų italai turi devynias galybes, tačiau spagečiai jiems – vieni mėgstamiausių. šios r...

Paukštienos mitybinė vertė



Vargu ar Lietuvoje surastum žmogų, neragavusį vištos šlaunelės, viščiuko sparnelio ar krūtinėlės. Tai gero skonio, švelnios konsistencijos produktas, tinkantis ne tik dietinei mitybai, svečių stalui, bet ir kasdienei mitybai. Daugelio tautų nacionalinių patiekalų asortimente yra patiekalų iš paukštienos. Paukštienos mėsa yra švelni, joje daug baltymų, ek...

Kaip marginti velykinius kiaušinius? (4)



Spalvingiausia, ryškiausia ir margiausia metų šventė – Šv. Velykos - jau visai čia pat. Tai kilnojama šventė, švenčiama pirmąjį mėnulio pilnaties sekmadienį po pavasario lygiadienio. Ji turi gilias tradicijas. Velykų pavadinimas kilęs iš žodžio „vėlės“, mat mūsų protėviai šiuo metu aplankydavo...