Greitas „Napoleonas“


Ingredientai:
sluoksniuota bemielė tešla (500 g)
pienas (1 stiklinė)
cukrus (1 stiklinė)
miltai (1 šaukštas)
sviestas (100 g)
juodųjų serbentų uogienė
vanilinas
kiaušinis

Gaminimas:

Sluoksniuotos tešlos lakštus prabadyti ir iškepti (geriau pirkti, kur 6 vnt., tuomet nereikės pjaustyti). Pasiruošti kremą: dėti ant ugnies, į jį pilti pieną, cukrų, vaniliną, miltus, kiaušinį ir nuolat virinti iki virimo. Šiek tiek ataušinti, supilti tirpintą sviestą ir gerai išmaišyti. Masę šiek tiek ataušinti. Dėti lakštą tešlos, ant jo tepti serbentų uogienės, dėti laštą ir tepti paruoštu kremu. Sutepti visus likusius lakštus kremu. Paskutinį laštą sutarkuoti ir apibarstyti viršų. Skanaus!


Šaltinis:  www.manoreceptai.lt