Greitas „Napoleonas“


Ingredientai:
sluoksniuota bemielė tešla (500 g)
pienas (1 stiklinė)
cukrus (1 stiklinė)
miltai (1 šaukštas)
sviestas (100 g)
juodųjų serbentų uogienė
vanilinas
kiaušinis

Gaminimas:

Sluoksniuotos tešlos prabadyti šakute ir iškepti (geriau pirkti, kur 6 vnt., tuomet nereikės pjaustyti). Pasiruošti kremą: puodą dėti ant ugnies, į jį pilti pieną, cukrų, vaniliną, miltus, kiaušinį ir nuolat maišant virinti iki virimo. Šiek tiek ataušinti, supilti tirpintą sviestą ir gerai išmaišyti. Masę šiek tiek ataušinti. Dėti lakštą tešlos, ant jo tepti serbentų uogienės, dėti laštą ir tepti paruoštu kremu. Sutepti visus likusius kremu. Paskutinį laštą ir apibarstyti viršų. Skanaus!


Šaltinis:  www.manoreceptai.lt