Greitas „Napoleonas“


Ingredientai:
sluoksniuota bemielė tešla (500 g)
pienas (1 stiklinė)
cukrus (1 stiklinė)
miltai (1 šaukštas)
sviestas (100 g)
juodųjų serbentų uogienė
vanilinas
kiaušinis

Gaminimas:

Sluoksniuotos tešlos lakštus prabadyti šakute ir iškepti (geriau pirkti, kur 6 vnt., tuomet nereikės pjaustyti). Pasiruošti kremą: puodą dėti ant ugnies, į jį pilti pieną, cukrų, vaniliną, miltus, kiaušinį ir nuolat maišant virinti iki virimo. tiek , supilti tirpintą sviestą ir gerai išmaišyti. Masę šiek tiek . Dėti lakštą tešlos, ant jo tepti serbentų , dėti laštą ir tepti paruoštu kremu. Sutepti visus likusius lakštus kremu. Paskutinį laštą sutarkuoti ir apibarstyti viršų.


Šaltinis:  www.manoreceptai.lt