Greitas „Napoleonas“


Ingredientai:
sluoksniuota bemielė tešla (500 g)
pienas (1 stiklinė)
cukrus (1 stiklinė)
miltai (1 šaukštas)
sviestas (100 g)
juodųjų serbentų uogienė
vanilinas
kiaušinis

Gaminimas:

Sluoksniuotos tešlos prabadyti šakute ir iškepti (geriau pirkti, kur 6 vnt., nereikės pjaustyti). Pasiruošti kremą: puodą dėti ant ugnies, į jį pilti pieną, cukrų, vaniliną, miltus, kiaušinį ir maišant virinti iki virimo. Šiek tiek ataušinti, supilti tirpintą sviestą ir gerai . Masę šiek tiek ataušinti. Dėti lakštą tešlos, ant jo tepti serbentų uogienės, dėti laštą ir tepti paruoštu kremu. Sutepti visus likusius kremu. Paskutinį laštą sutarkuoti ir apibarstyti viršų. Skanaus!


Šaltinis:  www.manoreceptai.lt