Žuvis, įdaryta gabalais

Perskaitytas kartų: 3865

Žuvis, įdaryta gabalais

Ingredientai

:

lydeka, sterkas arba eršketas (1,5 kg)

pyragas (2 riekelės)

pienas (1 stiklinė)

svogūnai (2 vnt)

kiaušiniai (1 vnt)

sviestas (1 šaukštas)

druska ir pipirai

sultiniui:

burokėliai (1/2 vnt)

svogūnai (2 vnt)

morkos (3 vnt)

petražolės (1 vnt)

česnakai (1 skiltelė)

pipirai (12 vnt)

laurų lapeliai (2 vnt)

druska

drebučiams:

žuvies sultinys (3 stiklinės)

želatina (15 g)

kiaušinių baltymai (1 vnt)

Gaminimas

:

Žuvį nuvalyti, per pakaklėje padarytą pjūvį išskrosti, išimti žiaunas ir išplovus supjaustyti gabalais. Iš kiekvieno gabalo, nesuplėšant odos ir paliekant kaulą, išimti nugaros mėsą, ją sumalti ar sukapoti kartu su piene išmirkytu pyragu ir svieste pakepintais svogūnais. Po to pridėti žalių kiaušinių, truputį sultinio, druskos, pipirų ir viską gerai išmaišyti. Taip paruoštu įdaru prikimšti kiekvienos žuvies gabalą (nugarą ir vidurių vietą).
Puodo dugną iškloti nevirto burokėlio, morkų ir svogūnų griežinėliais. Ant jų, greta vienas kito, įdarytus žuvies . Taip į puodą galima 2 – 3 žuvies eiles, sluoksniuojant su daržovėmis. Užpylus šaltu vandeniu, kad viską apsemtų, ir, pridėjus pipirų, lauro lapelių, druskos, virti ant silpnos ugnies, puodą uždengus, apie 30 – 40 min. Virimo metu galima pridėti porą lapelių svogūnų lukštų, nuo kurių žuvis ir drebučiai esti gražesnės spalvos. Išvirtą žuvį atvėsinti tame sultinyje, kuriame ji virė.
Atvėsintus žuvies gražiai pailgame pusdubenyje, papuošti virtomis morkomis ir užpilti žuvies drebučiais. Kai žuvies verdama daug, tada sultinys gerai sustingsta ir į jį želatinos dėti nebereikia.
Įdarytą gabalais žuvį galima virti su mažesniu prieskoninių daržovių kiekiu ir be burokėlių priedo.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)