Žuvies sviestas

Perskaitytas kartų: 2684

Žuvies sviestas

Ingredientai

:

žuvis konservuota pomidorų padaže arba aliejuje (200 g)

sviestas (100 g)

senas pyragas (1 riekė)

džiovinti obuoliai (100 g) arba nedidelis žalias obuolys (1 vnt)

cukrus

pienas

druska

Gaminimas

:

Žuvies konservus (kartu su sultimis), piene mirkytą pyragą ir virtus džiovintus obuolius pertrinti per sietelį. Gautą masę sudėti į ištrintą iki baltumo sviestą, pridėti (jei reikėtų) druskos, truputį cukraus ir viską sukti, kol vientisa, puri masė.Vietoj džiovintų obuolių galima imti (luptą) tarkuotą obuolį. Jei konservai su pomidorų padažu, obuolių galima visai nedėti.

Tinka duoti kaip šaltą patiekalą arba juo puošti kitus žuvies užkandžius.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)