Žuvies kukuliai pomidorų padaže

Perskaitytas kartų: 4471

Žuvies kukuliai pomidorų padaže

Ingredientai

:

menkė, ešerys ar kita žuvis (1 kg)

pyragas (2 riekelės)

pienas (pyragui sumirkyti)

kiaušiniai (1 vnt)

svogūnai (2 vnt)

aliejus (4 šaukštai)

grietinė (2 šaukštai)

aštrus pomidorų padažas (3 šaukštai)

druska ir malti pipirai

cukrus

miltai

žuvies sultinys

Gaminimas

:

Žuvį išvalyti, , išimti kaulus ir sumalti kartu su piene mirkytu pyragu ir aliejuje svogūnu. Įdėti kiaušinį, pipirų, , masę išmaišyti ir padaryti kaštono dydžio kukulius. Juos pavolioti miltuose, pakepinti iš visų pusių aliejuje, pridėti aštraus pomidorų padažo, grietinės, cukraus, truputį , užpilti žuvies sultiniu ir, puodą uždengus, 15 – 20 minučių. Atšaldytus kukulius dėti į pusdubenį, užpilti padažu, kuriame buvo troškinti, papuošti šviežiais agurkais, pomidorais, raugintomis ar marinuotomis daržovėmis.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)