Vieno kąsnio pyragėliai su mėsos įdaru

Perskaitytas kartų: 4061

Ingredientai

:

tešlai:

miltai (250 g)

kiaušiniai (1 vnt)

grietinė (100 g)

sviestas (100 g)

druska

įdarui:

malta kiauliena (250 g)

svogūnai (1/2 vnt)

prieskoninės žolelės

kiaušinis patepimui (1 vnt)

juoda arbata (1 puodelis)

pipirai ir druska

kmynai

Gaminimas

:

Kmynus užmerkti juodoje arbatoje apie 1 valandą. Dubenyje sviestą sutarkuoti, pilti persijotus miltus, grietinę dėti, įmušti ir įberti šiek tiek druskos. Viską išminkyti ir palikti šaldytuve apie 2 valandas. Įdarui susmulkiname svogūną, dedame į mėsą, paskaniname prieskoniais ir viską gerai išmaišome.

Atšaldytą mėsą iškočioti 4-5 mm storio, išspausti tešloje mažus apskritimus (aš naudoju stikliuką). Vieną apskritimą aptepti mėsos įdaru ir ant užlipdyti kitą apskritimą, šiek tiek paspausti. Nuo kmynų nupilti arbatą. Skardą patepti aliejumi arba sviestu, sudėti , aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti išbrinkusiais kmynais. Kepti apie 20-25 minučių 180-200 0C orkaitėje. Skanaus :)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)