Vieno kąsnio pyragėliai su mėsos įdaru

Perskaitytas kartų: 3899

Ingredientai

:

tešlai:

miltai (250 g)

kiaušiniai (1 vnt)

grietinė (100 g)

sviestas (100 g)

druska

įdarui:

malta kiauliena (250 g)

svogūnai (1/2 vnt)

prieskoninės žolelės

kiaušinis patepimui (1 vnt)

juoda arbata (1 puodelis)

pipirai ir druska

kmynai

Gaminimas

:

Kmynus užmerkti juodoje arbatoje apie 1 valandą. Dubenyje sviestą sutarkuoti, pilti persijotus miltus, grietinę dėti, kiaušinį ir įberti šiek tiek druskos. Viską išminkyti ir palikti šaldytuve apie 2 valandas. Įdarui susmulkiname svogūną, dedame į mėsą, paskaniname prieskoniais ir viską gerai išmaišome.

Atšaldytą mėsą iškočioti 4-5 mm storio, išspausti tešloje mažus apskritimus (aš naudoju stikliuką). apskritimą aptepti mėsos įdaru ir ant užlipdyti kitą apskritimą, šiek tiek paspausti. Nuo kmynų arbatą. Skardą patepti aliejumi arba sviestu, sudėti pyragėlius, aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti išbrinkusiais kmynais. Kepti apie 20-25 minučių 180-200 0C orkaitėje. Skanaus :)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)