Vengriškas upėtakis

Perskaitytas kartų: 2795

Vengriškas upėtakis

Ingredientai

:

upėtakis (850 g)

sviestas (30 g)

svogūnai (100 g)

baltas vynas (100 ml)

morkos (60 g)

petražolės (60 g)

salierai (30 g)

citrina (0,5 vnt)

žuvies prieskoniai

pipirai

druska

Gaminimas

:

Nuvalytas daržoves supjaustykite, užpilkite vandeniu ir keliolika minučių pavirkite. Išvalytą upėtakį nuplaukite, pasūdykite ir, sudėję į daržovių nuovirą, užpilkite vynu, tada sudėkite prieskonius ir ant silpnos ugnies virkite apie 15 min. Kiek palaikę sultinyje, išimkite, įdėkite į lėkštę, apšlakstykite ištirpintu sviestu ir apdėkite citrinos griežinėliais.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)