Velykinė lydeka

Perskaitytas kartų: 4276

Ingredientai

:

lydeka (2 kg.)

žalias vištos kiaušinis (1 vnt.)

virti putpelės kiaušinai (10 vnt.)

krakmolas (2 šaukštai)

miltai (1 šaukštas)

aliejus (1 šaukštas)

virta nedidelė morka (1 vnt.)

svogūnas (1 vnt.)

batonas (2 riekelės)

druska (1 šaukštas)

malti lauro lapai (žiupsnelis)

juodieji pipirai (žiupsnelis)

bazilikai (žiupsnelis)

čiobreliai (žiupsnelis)

ciberžolė (žiupsnelis)

Gaminimas

:

Nuskustai lydekai nudirti odą. nuo kaulų mėsą sumalti, įplakti kiaušinį, suberti krakmolą, miltus, sudėti piene mirkytą batoną, bei virtą, bet dar aliejuje su svogūnu pakepintą morką. Įberti druskos, prieskonių. Išmaišytą masę sukrėsti į lydekos odą, vis po virtą putpelės kiaušinuką. Tuomet lydekos "kūną"susiūti ir kepti orkaitėje apie 45 min. Papuošti. Linkiu pabandyti!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)