Varškiniai rutuliukai

Perskaitytas kartų: 3245

Ingredientai

:

riebi varškė (500 g.)

krabų lazdelės (200 g.)

riebus puskietis sūris (150 g.)

žaliosios alyvuogės be kauliukų (100 g.)

krapų šakelės (3 vnt.)

marinuotas agurkas (1 vnt.)

kokoso drožlės (200 g.)

džiovinti krapai (100 g.)

Gaminimas

:

Krabų dėkite į šaldiklį. Varškę krėskite į dubenį, berkite tarkuotą sūrį ir smulkintą agurką. Krapus nuplaukite, nusausinkite, smulkiai sukapokite ir dėkite prie varškės. Viską kruopščiai sumaišykite. Mišinį padalykite į vienodo porcijas ir suvoliokite graikinio riešuto didumo kamuoliukus. Juos po vieną imkite į delną, suplokite, į vidurį dėkite alyvuogę. Sulipdykite paplotėlių kraštus, kad alyvuogės liktų viduje. Krabų išimkite iš šaldiklio ir stambiai sutarkuokite į didelę plokščią lėkštę. Kokoso drožles ir džiovintus krapus taip pat supilkite į plokščias lėkštes. Kiekvieną varškės kamuoliuką tolygiai apvoliokite lazdelių tarkiuose, kokoso drožlėse bei džiovintuose smulkintuose krapuose ir valandą palaikykite šaldytuve.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)