Varškiniai rutuliukai

Perskaitytas kartų: 3452

Ingredientai

:

riebi varškė (500 g.)

krabų lazdelės (200 g.)

riebus puskietis sūris (150 g.)

žaliosios alyvuogės be kauliukų (100 g.)

krapų šakelės (3 vnt.)

marinuotas agurkas (1 vnt.)

kokoso drožlės (200 g.)

džiovinti krapai (100 g.)

Gaminimas

:

Krabų lazdeles dėkite į šaldiklį. Varškę krėskite į dubenį, berkite tarkuotą sūrį ir smulkintą agurką. Krapus nuplaukite, nusausinkite, smulkiai sukapokite ir dėkite prie varškės. Viską kruopščiai sumaišykite. Mišinį padalykite į vienodo dydžio porcijas ir suvoliokite graikinio riešuto didumo kamuoliukus. Juos po vieną imkite į delną, suplokite, į vidurį dėkite alyvuogę. Sulipdykite paplotėlių kraštus, kad viduje. Krabų lazdeles išimkite iš šaldiklio ir stambiai sutarkuokite į didelę plokščią lėkštę. Kokoso drožles ir džiovintus krapus taip pat supilkite į plokščias lėkštes. Kiekvieną varškės kamuoliuką tolygiai apvoliokite krabų lazdelių tarkiuose, kokoso drožlėse bei džiovintuose smulkintuose krapuose ir valandą palaikykite šaldytuve.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)