Suvalkietiška kepeninė

Perskaitytas kartų: 7264

Suvalkietiška kepeninė

Ingredientai

:

kiaulienos kepenys (500 g)

kiaulės galva (500 g)

pievagrybiai (300 g)

svogūnai (1 vnt)

aliejus (1 šaukštas)

druska ir pipirai

prieskoniai

Gaminimas

:

Kepenis pamirkykite ir išvirkite. Kiaulės galvos gabalą išvirkite atskirai nedideliame kiekyje vandens (kaip šaltienai), tada išgriebkite ją ir išimkite kaulus. Pievagrybius susmulkinkite ir pakepkite aliejuje kartu su smulkintu svogūnu. Kepenis ir pievagrybius sumalkite, į gautą masę berkite druskos, pipirų, "Vegetos" ir kiaulės galvos nuoviro, tiek, kad išmaišyta masė būtų tirštumo. Ją krėskite į stačiakampį indelį ir 8 valandas aušinkite šaldytuve. Sustingusią kepeninę išimkite iš indelio, pjaustykite griežinėliais ir tiekite su šviežiomis daržovėmis.

šaltinis: žurnalas "Darbštuolė"

Įvertink:
4.5/5 (balsavo: 2)