Suši

Perskaitytas kartų: 11263

Ingredientai

:

jūros dumblių lapai - Nori

ryžių actas (2 šaukštai)

suši ryžiai (1 pakuotė - apie 400 g.)

šviežia sūdyta lašiša

avokadas (1 vnt.)

agurkas (1 vnt.)

morkos (1 vnt.)

vasabi

sojų padažas

Gaminimas

:

Suši ryžius išverdame pagal instrukciją. Į ryžius įpilame šlakelį acto (į 400 g ryžių apie 2 valg. šaukštus ryžių acto), išmaišome ir leidžiame atvėsti. Kai ryžiai atvės, imame lapą, palaikome jį virš degančios žvakės, kad sušiltų, ant bambukinio kilimėlio. Vientisu sluoksniu paspausdami paskirstome ryžius ant lapo, vieną kraštą paliekame iki galo neuždengtą, kad rulonas galėtų gerai sulipti. Jei norite suši, nubrėžkite vasabi juostelę per ryžius (nepadauginkite). Tada truputėlį tolėliau nuo krašto (ant vasabi juostelės) lašišos, juostelėmis supjaustytus agurkus, avokadą, morkas. Viską susukame į ruloną. Dalį lapo (kraštelį be ryžių) galite patepti vandeniu, kad geriau priliptų.

Įvertink:
3.7/5 (balsavo: 3)

Komentarai:
(2)


Draugė: Man labai patiko džiaugiuosi kad yra tokių puslapių
2014-12-08 20:18

Svečias: Nori dubliu tikrai nebutina kaitinti virs zvakes. Esu baisi megeja sushiu, pati ne karta gaminau, o pries gaminima labai domejausi kaip reikia daryti, viska dariau pagal instrukcijas... Dublis ir taip pukiai sukasi ir be kaitinimo... beja verdant ryzius reikia ideti ziupsneli druskos... O tik atvesus sumaisysi su 2 saukstu ryziu acto, saukstu cukraus (pries tai geriau kokiam puodelyje viska sumaisyti, kad ant ryziu nebutu cukraus likuciu). Ryzius imti rankomis, rankas pamirkius parugstintam vandeny (vanduo + citrinos sultis), nes viskas labai limpa, beto pjaustyti taip pat reikia su labai astriu peiliu ir peili apliejus tuo paciu parugstintu vandeniu... Sukti sushi reikia su bambukiniu kilimeliu, formuojant pirstais kvadratine forma...
2010-10-04 09:45

Vardas:
Tavo komentaras:



Saugos kodas: Kodas