Smaližių paštetas

Perskaitytas kartų: 2615

Ingredientai

:

vištų kepenėlės (1 kg)

lašinukai (150 g)

virtos morkos (2 - 3 vnt.)

sviestas (100 g)

virti kiaušiniai (4 vnt.)

svogūnai (1 vnt.)

aliejus

prieskoniai vištienai

druska

pipirai

Gaminimas

:

Vtų kepenėles nuvalyti,numirkyti ir virti su prieskoniais ir druska.Ataušinti. Lašinukus ir morkas virti atskirai,nuovirą nuo lašinukų palikti.Svogūnus smulkinti ir apkepti svieste. Morkas, lašinukus, kepenėles, 2 , sumalti, (kas mėgsta galima dėti virtų grybų), dėti kepintus svogūnus, prieskonius, pilti lašinukų nuoviro ir gerai minkyti. Indelį, į kurį dėsime paštetą patepti trupučiu aliejaus, likusius 2 pjauti pusiau ir talpinti į indelius pjūviu į apačią.Toliau dėti paštetą, paspausti ir padėti šaltai.Sustingus paštetą imti indelio ir patiekti su duona ar kitu mėgstamu priedu.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)