Smaližių paštetas

Perskaitytas kartų: 2331

Ingredientai

:

vištų kepenėlės (1 kg)

lašinukai (150 g)

virtos morkos (2 - 3 vnt.)

sviestas (100 g)

virti kiaušiniai (4 vnt.)

svogūnai (1 vnt.)

aliejus

prieskoniai vištienai

druska

pipirai

Gaminimas

:

Vištų kepenėles nuvalyti,numirkyti ir išvirti su prieskoniais ir druska.Ataušinti. Lašinukus ir morkas išvirti atskirai,nuovirą nuo lašinukų palikti.Svogūnus smulkinti ir apkepti svieste. Morkas, lašinukus, kepenėles, 2 kiaušinius, sviestą sumalti, (kas mėgsta galima dėti virtų grybų), dėti kepintus svogūnus, prieskonius, pilti lašinukų nuoviro ir gerai išminkyti. Indelį, į kurį dėsime paštetą patepti trupučiu aliejaus, 2 kiaušinius pjauti pusiau ir talpinti į indelius į apačią.Toliau dėti paštetą, paspausti ir padėti šaltai.Sustingus paštetą išimti iš indelio ir patiekti su duona ar kitu priedu.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)