Silkių vyniotiniai (Rolmopsai)

Perskaitytas kartų: 6978

Silkių vyniotiniai (Rolmopsai)

Ingredientai

:

silkė (3 vnt)

svogūnai (2-3 vnt)

morkos (2 vnt)

pipirai (5 vnt)

aliejus (1 šaukštas)

gvazdikėliai (3 vnt)

lauro lapeliai (2 vnt)

actas

cukrus (truputis)

vanduo (1,5 stiklinės)

Gaminimas

:

Silkes išmirkyti, išvalyti (prastesnes silkes nulupti), išimti kaulus, perskiriant išilgai į dvi puses.

Marinatui morkas supjaustyti žvaigždutėmis, svogūnus – pailgais plonais gabalėliais ir, sudėjus į verdantį vandenį su lauro lapeliais, gvazdikėliais bei pipirais, pavirti 15 minučių. Pridėti acto, cukraus ir dar kartą užvirti.

Silkių puseles, padėjus mėsa į , patepti aliejumi, marinate virtų morkų, svogūnų ir, pradedant nuo platesniojo galo, vynioti į ritinėlius. Kad jie neiširtų, vyniotinyje reikia padaryti mažą pjūvį, į kurį peiliu įsmeigti plonąjį silkės galą. Taip padarytus vyniotinius sudėti į stiklainį ir užpilti šaltu marinatu. Indą laikytu uždengus. Valgyti tinka po paros.

Sudėti į salotinę, užpilti marinatu, kad pusiau apsemtų. Viršų papuošti gražesniais iš marinato išimtais daržovių gabalėliais.

Vyniotinius galima kimšti įvairiais įdarais, pavyzdžiui, aliejuje troškintais svogūnais, šviežiais virtais grybais su svogūnais, aliejuje troškintais marinuotais grybais, svogūnais bei raugintais agurkais ir t.t.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)