Rūkyta žuvis pomidorų ir aliejaus padaže

Perskaitytas kartų: 2571

Rūkyta žuvis pomidorų ir aliejaus padaže

Ingredientai

:

rūkyta žuvis (1 kg)

aliejus

aštrus pomidorų padažas (2 šaukštai)

svogūnai (1 vnt)

druska

cukrus

Gaminimas

:

Rūkytą žuvį nulupti, išimti kaulus, supjaustyti nedideliais gabalėliais ir, sudėjus į salotinę, užpilti pomidorų padažu.

Gaminant padažą, smulkiai pjaustytus svogūnus pakepinti aliejuje, pridėti aštraus pomidorų padažo, druskos, cukraus, įpilti porą šaukštų karšto ir truputį pavirinti.Norint, kad rūkyta žuvis būtų panaši į žuvies konservus alyvoje, vietoj pomidorų padažo ją reikia užpilti karštu aliejumi ir uždengtame inde palaikyti 0.5 valandos nekarštoje orkaitėje.

Vietoj pomidorų padažo žuvį galima užpilti padažu su garstyčiomis.

Įvertink:
4/5 (balsavo: 1)