Rudeninis karkos vyniotinis

Perskaitytas kartų: 6414

Ingredientai

:

karkos (2 nedidelės)

virtos voveraitės (0,5 l.)

morkos (3 didesnės)

moliūgas (gabaliukas)

saliero stiebai (2 vnt.)

poras (vidutinis)

žalios petražolės (ryšelis)

žali krapai (ryšelis)

žalias rozmarinas (šakelė)

žali čiobreliai (šakelė)

lauro lapeliai

penkių rūšių pipirai

juodieji pipirai

druska (2 šaukštai)

kmynai (žiupsnis)

svogūnas (1 vnt.)

Gaminimas

:

Gaminimas: Voveraites apvirti su druska, lauro lapeliais, juodaisiais pipirais ir kmynais. Karką nuskusti ir nudirti jai odą, išilgai neperpjaunant. Išrinkti mėsą, be riebalų ir . Mėsos bryzelius lengvai pamušti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Paruošti prieskonių mišinį iš šaukšto druskos, didelio žiupsnio lauro lapelių, nemenko žiupsnio penkių rūšių pipirų. Susmulkinti po kelias šakeles žalių iš čiobrelių. Galima dar berti Provanso prieskonių. Prieskonių mišinį išmaišyti su mėsa. Būtų gerai, kad ši mėsa pastovėtų su prieskoniais bent valandą. Susmulkinti moliūgą, porą, 1 salierą, 2 morkas, po nemažai petražolių ir krapų ir šį mišinį pakaitinti garuose kol apminkštės. Atvėsusias daržoves sumaišyti su mėsa ir kimšti masę į odą. Galus užsiūti ir suvynioti į marlę. Virti apie pusantros valandos vandenyje su druska, pipirais lapeliais, lapeliais, salieru, morkomis ir svogūnu. Aš kartu viriau ir tuos atlikusius kaulus. Iš jų išsiskiria lipni medžiaga, kuri pasitarnauja geram karkos sukibimui. Išimti iš vandens ir paslėgti. Mano karka neblogai pjaustėsi, buvo . Bet karkos mėsa vistiek kietesnė už kitas. Kad būtų visai , dalį druskos galima pakeisti mėsą minkštinančia druska nors, sako, ji sveikatos nepriduoda:)

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)