Pavasariškai įdaryta lydekaitė

Perskaitytas kartų: 2859

Ingredientai

:

lydeka (1,5 kg)

žali žirneliai (100 g)

morkos (1 nedidelė)

svogūnas (1 vnt.)

saldi paprika (pusė)

batonas (2 riekelės )

pienas (70 g)

tirpintas sviestas (30 g)

kiaušinis (1 vnt.)

krakmolas (1 šaukštas)

citrininiai žuvies prieskoniai (1 šaukštas )

juodieji pipirai (žiupsnis)

lauro lapeliai (žiupsnis)

džiovinti čiobreliai(žiupsnis)

žali bazilikai (šakelė)

žali rozmarinai (šakelė)

aliejus kepimui

druska (1 šaukštas)

Gaminimas

:

Lydeką nuskusti, perpjauti pilvą kuo mažesniu pjūviu, išimti vidurius, gerai išplauti. Mėsą atskirti nuo odos ir ją sumalti kartu su morka, svogūnu bei piene mirkytu ir nusunktu batonu. Įmušti kiaušinį, įdėti tirpintą sviestą, šaukštą krakmolo, suberti druską ir prieskonius, išmaišyti. Būtų gerai, kad toks ruošinys pastovėtų bent pusvalandį, Suberti smulkintą papriką, žirnelius, išmaišyti, kimšti į žuvies odą. Užsiūti. Aliejumi apteptą žuvį paguldyti į aliejuotą skardą, dėti į šaltą orkaitę ir 15 - kai minučių 50 l. temperatūrą. Po to 15 - kai minučių 100 l. temperatūrą. Galiausiai žuvį subadyti adata, įpilti stiklinę vandens, užkloti folija ir 40 - čiai min. nustatyti 170 l. temperatūrą. Kai atvėsta, iš pilvo išimti siūlus, supjaustyti ir puošti daržovėmis, alyvuogėmis, citrinomis.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)