Netradicinė lydeka

Perskaitytas kartų: 3851

Ingredientai

:

lydeka (2 kg.)

lašišos filė (100 -150 g.)

lašinukai (200 g.)

kiaušiniai (2 vnt.)

krakmolas (1 šaukštas)

miltai (1 žaukštas)

maistiniai kviečių gemalai (3 šaukštai)

batonas (2 reikelės)

pienas (50 g.)

druska (1 šaukštelis)

citrininiai žuvies prieskonai (1 šaukštelis)

prancūziški žalumynai (1 šaukštelis)

Gaminimas

:

Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos, išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene mirkytu batonu, ir lašiniais. Į masę gemalus, krakmolą, miltus, įplakti 1 kiaušinį, druską ir prieskonius. Tuomet kitos žuvies filė. Paimti pailgus jūros lydekos, saidos, lašišos, ar net silkės gabaliukus; patikrinti, ar nėra kaulų; apibarstyti pavolioti plaktame kiaušinyje, po to miltuose ir trumpai apkepti aliejuje arba svieste, bet neiškepti. Į lydekos odą kloti faršo, per vidurį gražiai išdėlioti apkeptą žuvį, ant viršaus vėl faršo. Užsiūti ir kepti apie 1 val. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Papuošti pagal savo išmonę. iškeptą, ypatingai gražiai atrodo ši lydeka įdaryta lašišos file, bet galima įdaryti ir kitokia žuvimi.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)