Naminiai lašinukai

Perskaitytas kartų: 5855

Ingredientai

:

šviežių lašinių paltis

druska (1 kg.)

cukrus (1 šaukštas}

lauro lapeliai (2 šaukštai)

juodieji pipirai (2 šaukštai)

česnakas (3 galvos)

Gaminimas

:

Neplautus lašinius reikia sūdyti kitą dieną po pjovimo. Pirmiausias, kad paraustų juos ištrinti cukrumi, po to druskos, prieskonių ir smulkintų česnakų mišiniu. Įdėti į didelį indą, pridengti drobe ir laikyti vėsiai 10 dienų. Jei paltys kelios, jas vis apkeisti vietomis, vis palaistyti atsiradusiu skysčiu. Po 10 dienų ištraukti iš indo, sūrėjosi ir aprišus marle pakabinti sausai, kad džiūtų. Galima laikyti ir kaimo troboje prie krosnies. Maždaug po mėnesio galima šaltai rūkyti arba valgyti . Mes taip ir darome, nes sveikiau.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)