Naminiai lašinukai

Perskaitytas kartų: 5650

Ingredientai

:

šviežių lašinių paltis

druska (1 kg.)

cukrus (1 šaukštas}

lauro lapeliai (2 šaukštai)

juodieji pipirai (2 šaukštai)

česnakas (3 galvos)

Gaminimas

:

Neplautus lašinius sūdyti kitą dieną po pjovimo. Pirmiausias, kad paraustų juos ištrinti cukrumi, po to , prieskonių ir smulkintų česnakų mišiniu. Įdėti į didelį indą, pridengti drobe ir vėsiai 10 dienų. Jei paltys , jas vis apkeisti vietomis, vis palaistyti atsiradusiu skysčiu. Po 10 dienų ištraukti iš indo, kuriame sūrėjosi ir aprišus marle pakabinti sausai, kad džiūtų. Galima ir kaimo troboje prie krosnies. Maždaug po mėnesio galima šaltai rūkyti arba valgyti žalius. Mes taip ir darome, nes sveikiau.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)