Naminiai lašinukai

Perskaitytas kartų: 5744

Ingredientai

:

šviežių lašinių paltis

druska (1 kg.)

cukrus (1 šaukštas}

lauro lapeliai (2 šaukštai)

juodieji pipirai (2 šaukštai)

česnakas (3 galvos)

Gaminimas

:

Neplautus lašinius reikia sūdyti kitą dieną po pjovimo. Pirmiausias, kad paraustų juos trinti cukrumi, po to druskos, prieskonių ir smulkintų česnakų miniu. Įdėti į didelį indą, pridengti drobe ir laikyti vėsiai 10 dienų. Jei paltys kelios, jas vis apkeisti vietomis, vis palaistyti atsiradusiu skysčiu. Po 10 dienų traukti indo, kuriame sūrėjosi ir aprus marle pakabinti , kad džiūtų. Galima laikyti ir kaimo troboje prie krosnies. Maždaug po mėnesio galima šaltai rūkyti arba valgyti žalius. Mes taip ir , nes sveikiau.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)