Mini picos

Perskaitytas kartų: 1404

Ingredientai

:

tešlai:

miltai (3,5 stiklinės)

šiltas vanduo (1,5 stiklinės)

sausos mielės (apie 7 g)

alyvuogių aliejus (1 v. š.)

druska (1 v.š.)

įdarui:

pomidorų padažas

picų prieskoniai

pievagrybiai

saliamis

tarkuotas sūris

Gaminimas

:

Mielių miltelius ištirpinti vandenyje, palikti 5 – 10 minučių. Miltus persijoti, padaryti viduryje , supilti paruoštas mieles, aliejų bei druską, tešlą gerai suminkyti, suformuoti rutuliuką, įdėti į dubenį, uždengti šluoste bei palikti šiltoje vietoje apie 1,5 val. kad iškiltų. Man visą šitą darbą padaro duonkepė. Kol tešla kyla pasiruošti tai ką dėsite ant picos: smulkiai sutarkuoti sūrį, pievagrybius, saliamį. tešlą iškočioti, su stikline išspausti vienodo dydžio apskritimus, dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kiekvieną pagrindą aptepti pomidoru padažu, pabarstyti picos prieskoniais, berti smulkintus pievagrybius, saliamį ir šauti į orkaitę 180 laipsnių ir kepti kelias minutes, tuomet ištraukus apibarstyti tarkuotu sūriu ir dar kepti, kol sūris gražiai išsilydys. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)