Mėsos sūris

Perskaitytas kartų: 3516

Mėsos sūris

Ingredientai

:

liežuvis (1 vnt)

inkstai (2 vnt)

mėsos likučiai (200 g)

kiaulės galva (0,5 kg)

kiaulės oda (200 g)

pipirai (24 vnt)

gvazdikėliai (5 vnt)

druska (pagal skonį)

Gaminimas

:

Kiaulės inkstus, riebia galvos mėsą, snukį, mėsos likučius, odą nuplauti ir apvirti 1 – 1.5 valandos prieskoninių daržovių ir prieskonių sultinyje. Liežuvį išvirti atskirai, išėmus iš sultinio, užpilti šaltu vandeniu ir tuojau nulupti odelę. Atvėsintą mėsą supjaustyti ne visai smulkiai (po 20 – 25 g svorio), pasūdyti, pabarstyti pipirais ir sukimšti į gerai išvalytą kiaulės , kuria užrišus dėti į tą patį sultinį ir labai pamažu jame pavirti valandą, atvėsinti ir paslėgti. Patiekiant supjaustyti griežinėliais.

Į mėsos sūrį gaminant galima dėti apvirtų kepenų gabaliukų. Vietoj pūslės galima vartoti marlę ar celofaną.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)