Marinuoti agurkai su prieskoniais

Perskaitytas kartų: 8139

Ingredientai

:

agurkai vidutinio dydžio (apie 20 vnt.)

marinatas 1 litrui vandens:

cukrus (3 kupini šaukštai)

actas (9 %) (200 ml)

prieskoniai agurkų marinavimui 1 litro stiklainiui 1 valg. šaukšt.

druska (1 šaukštas)

soda 1 - am stiklainiui apruošti (1 šaukštelis)

Gaminimas

:

Išvirti marinatą - 1 litras vandens berti 1,5 valgomo šaukšto druskos; 3 valgomus šaukštus cukraus; užvirinti,atsargiai supilti 1 stiklinę (200 ml) 9% maistinio acto.Marinatą ataušinti,geriausia išvirti iš anksto. Stiklainius gerai išplauti su soda,skalauti ,apversti,kad išdžiūtų. Agurkus gerai nuplauti(plaunu su švaria marle),nupjauti galiukus ir talpinti į švarius stiklainius.Ant jų berti po šaukštą prieskonių(juos išmaišau). Ant paruoštų agurkų pilti marinatą,dengti su spiritu nuvalytais metaliniais dangteliais.Dangtelius galima ir pavirinti. Į puodą pilti vandens(dugne kloti medžiagą,kad nesprogtų),dėti stiklainius.Nuo įdėjimo fiksuoti laiką 35- 40 min.Kaitinti ant vidutinės ugnies,ilgiau nekaitinti,to laiko pilnai pakanka geram skoniui išlaikyti. Iškelti,užsukti dangtelius,apversti.Jokio uždengimo nereikia,palikti per naktį,ataušta,na o tada pernešti vėsiai.Atrodo labai gražiai,o valgyti labai skanūs.Tinka prie visų . Marinato apytikriai pakanka - 2 litrus paruošus - užpilti 1-am stiklainiui 2-jų litrų ir 2 stiklainiams po 1 litr. Prieskoniai patys gardžiausi,kurie nuotraukoje:)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)