Liežuvis drebučiuose su aromatingomis daržovėmis

Perskaitytas kartų: 5157

Ingredientai

:

kiaulės liežuviai (2 vnt)

šaldyti žirneliai (100 g)

konservuoti kukurūzai (100 g.)

porai (1 vnt.)

svogūnai (2 vnt.)

salierai (1vnt.)

agurkai (1vnt.)

saldžioji paprika (gabaliukas)

žali rozmarinai (šakelė)

žalios petražolės (šakelė)

kalendros (žiupsn.)

majonezas (šaukštas)

grietinė (50 g)

druska

želatina (40 g)

citrina

juodieji pipirai (žiupsnis)

lauro lapai (žiupsnis)

Gaminimas

:

Išvirti "stiprų" marinatą. Aš 1 litrui vandens ėmiau ant galo "Dansukker" cukraus "Farinas", 2 šaukštus druskos, pusę juodųjų pipirų, pusę maltų lauro lapelių, žiupsnį kalendros, šakelę rozmarinų. Į atvėsintą mariną įspausti apie 2 šaukštus citrinos, sudėti liežuvius ir vėsiai mirkyti. Aš laikiau 5 dienas. Tą marinatą išversti, liežuvius nuplauti ir dėti virti į vandenį, paskanintą vėl tais pačiais prieskoniais, tik jų dėti mažiau. Cukraus ir citrinos nereikia. Dar įpjaustyti daržovių - poro, svogūno, saliero, galima morkos, įdėti petražolių, šakelę rozmarino. Virti apie pusantros valandos. Nulieti virintu šaltu vandeniu ir . Atšąlusį supjaustyti kubeliais. Želei reikia išsivirti kitą daržovių sultinį, mat tas, kur verda liežuvis, gaunasi labai neskaidrus. Aš į litrą vandens įbėriau šaukštelį druskos, po žiupsnį lauro lapelių, juodųjų pipirų, kalendros, įmečiau rozmarino šakelę. Sudėjau daržoves - svogūną, poro gabaliuką, saliero stiebo gabaliuką, petražolių, šaldytų krapų. Patiekalą aš ruošiau į vienkartines stiklinaites. Perkirpus jos kraštus, labai patogu . 2 viršutiniams sluoksniams užpilti paruošti želę iš daržovių sultinio ir želatinos pagal instrukciją, nurodytą ant pakuotės ir atvėsinti. Žalius žirnelius ir kukurūzus išdėlioti į indelius ir užpilti žele. Kai pirmasis sluoksnis sušąla, suberti liežuvio gabaliukus ir užlieti žele. Kitą kartą gamindama bandysiu kombaino pagalba liežuvį gražiai supjaustyti plokštelėmis. Žaliam sluoksniui aš sunaudojau pusę litro smulkintų daržovių, bet jų gali būti ir daugiau. Smulkintuvu sumalti ilgą agurką, nedidelį svogūną, poro gabalą, saliero stiebo nedidelį gabaliuką, geltonos paprikos apie ketvirtį. Jei kas nemėgsta paprikos ar saliero, galima nedėti. Įberti šaldytų krapų, druskos pagal skonį. Majonezą sumaišyti su grietine bei žiupsneliu juodųjų pipirų, sudėti ir viską išmaišyti. Nedideliame kiekyje daržovių sultinio ištirpinti tiek želatinos, kiek pagal instrukciją reiktų turimam kiekiui daržovių tyrės. Paruošti, atvėsinti ir supylus į daržoves išmaišyti ir išpilstyti į stiklinaites. Kai sušąla, iš stiklinių jas perkirpus, sudėti ant lėkštės, papuošti. Aš iš agurko išskobiau "vazą" ir į ją įdėjau puokštę.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)