Lašišos putėsiai

Perskaitytas kartų: 2911

Lašišos putėsiai

Ingredientai

:

lašiša (225 g)

lauro lapelis (1 vnt.)

sviestas (55 g)

pomidorų tyrė (1, 25 ml)

švieži smulkinti krapai (1 arbat. šaukšt.)

citrinų sultis (1 arbat. šaukšt.)

druska (pagal skonį)

tabasco padažas (truputis)

majonezas (2 valg. šaukšt.)

plonai supjaustyta rūkyta lašiša (55 g)

agurkas

citrinos griežinėliai

krapai

Gaminimas

:

Lašišą ir lauro lapelį įdėkite į indą ir užpilkite 30 ml vandens. Uždenkite indą ir 4-6 min. kepkite mikrobangų krosnelėje aukštoje temperatūroje. Nulupkite odelę, išimkite kaulus. Žuvį susmulkinkite. Žuvį, minkštą sūrį, pomidorų tyrę, krapus, citrinų sultis, druską bei tabasco padažą sutrinkite. Masę sudėkite ant dviejų nedidelių lėkštelių, dėdami suformuokite kauburėlius. Palaikykite šaldytuve, kol sukietės. Prieš patiekdami ant kiekvienos lašišos porcijos uždėkite po šaukštą majonezo. Rūkytą supjaustykite gabalėliais ir uždėkite ant majonezo. Prieš patiekdami 30 min. palaikykite kambario temperatūroje. agurko ir citrinos griežinėliais bei krapų šakelėmis.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)