Kibinai pagal Ramintą

Perskaitytas kartų: 12474

Ingredientai

:

tešlai:

sviestas ( 200 g)

kiaušiniai (2 vnt)

grietinė (200 g)

miltai (500 g)

druska

įdarui:

malta jautiena (0,25 kg)

pipirai ir druska

malta kiauliena (0,25 kg)

aliejus arba sviestas (skardai)

svogūnai (1 vnt)

kiaušinis patepimui (1 vnt)

Gaminimas

:

Dubenyje sviestą sutarkuoti, pilti persijotus miltus, grietinę dėti, įmušti kiaušinius ir įberti šiek tiek druskos. Viską išminkyti ir palikti šaldytuve apie 2 valandas. Įdarui susmulkiname svogūną, dedame į mėsą, paskaniname prieskoniais ir viską gerai išmaišome. Atšaldytą mėsą iškočioti 4-5 mm storio, stikline ar kita forma (aš naudoju desertinę lėkštelę) išspausti tešloje apskritimus. Į vidurį dėti po šaukštą mėsos ir užspausti (užlankstyti) kraštus. Skardą patepti aliejumi arba sviestu, sudėti kibinus, aptepti kiaušinio plakiniu ir viršuje su šakute padaryti skylutes. Kepti apie 40 minučių 200 0C . Skanaus :)

Įvertink:
4.6/5 (balsavo: 5)