Kiaušininiai kroketai

Perskaitytas kartų: 3106

Kiaušininiai kroketai

Ingredientai

:

kiaušiniai (8 vnt)

petražolių lapeliai (60 g)

sviestas (50 g)

džiūvesėliai (40 g)

druska (pagal skonį)

padažui:

pienas (500 g)

sultinys (500 g)

sviestas (100 g)

druska (pagal skonį)

Gaminimas

:

6 kiaušinius kietai išvirti, nulupti ir nesmulkintai sukapoti. Padažui pakepinti svieste miltus, karštu sultiniu ir pienu, pavirinti 8 minutes ant silpnos ugnies, įberti druskos. Į karštą padažą įmušti 2 žalius trynius, sudėti sukapotus virtus kiaušinius ir dalį smulkiai supjaustytų žalumynų, pasūdyti, išmaišyti ir sudėti į išteptą dubenį ar gilią lėkštę. Ataušusią masę padalinti į dvi lygias dalis, suformuoti rutuliukus, pavolioti išplaktuose baltymuose, džiūvėsėliuose ir apkepti aliejuje. Ten pat apkepti petražolių lapelius ir papuošti jais kroketus.

šaltinis: žurnalas "Gardu"

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)