Kiaulės šoninės vyniotinis

Perskaitytas kartų: 6695

Kiaulės šoninės vyniotinis

Ingredientai

:

kiaulienos šoninė (1-1,5 kg)

morkos (2 vnt)

svogūnai (1 vnt)

lauro lapai (1 vnt)

pipirai (12 vnt)

druska

Gaminimas

:

Imti nestorą šviežios kiaulienos šoninę, nuplauti, nusausinti, įpjovus plėvę išimti šonkaulius, pabarstyti druska, maltais pipirais, suvynioti (oda į viršų), kietai surišti virvute.Įdėti į puodą, užpilti karštu vandeniu, įmesti nuvalytas morkas, svogūną, lauro lapelį, nemaltų pipirų ir, uždengus puodą, virti 2 – 3 valandas. Baigiant virti pasūdyti, atvėsinti tame pat . Po to paslėgti.

Prieš paduodant į stalą, nuimti siūlus, 1 cm storio griežinėliais ir sudėti į apvalų pusdubenį eilėmis arba vainiku taip, kad vienas griežinėlis uždengtų trečdalį kito.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)