Kepenų paštetas

Perskaitytas kartų: 9792

Ingredientai

:

kiaulės kepenys (1 vnt.)

lašiniai (500 g)

svogūnai (3 vnt.)

lauro lapai

pipirų žirneliai

druska

aliejus (1 v. š.)

malti pipirai

Gaminimas

:

Kepenis ir lašinius išvirti, svogūną, lauro lapų, pipirų ir druskos. Išvirusias kepenis ir lašinius sumalti mėsmale. Smulkiai supjaustyti 2 svogūnus, suberti į puodą ir pakepinti aliejuje, kol pagels. Į svogūnus suberti kepenų masę ir įpilti sultinio, kuriame jos virė (apie porą samčių). Masė turi tapti , bet ne skysta. maltais pipirais, jei reikia, įberti druskos ir gerai išmaišyti. Sudėti į indelius ir atšaldyti. Labai patogu dalį užšaldyti ir vėliau naudoti žemaičių blynų įdarui.

Įvertink:
1/5 (balsavo: 1)