Ant grotelių kepta lydeka

Perskaitytas kartų: 5983

Ingredientai

:

lydeka (1 kg)

pasūdyti lašinukai (bryzelis)

druska (šaukštas)

juodieji pipirai (žiupsnis)

lauro lapeliai (žiupsnis)

džiovintos petražolės (saujelė)

žali rozmarinai (saujelė)

česnakas (nedidelė galva)

aliejus (15 g.)

aitriosios paprrikos milteliai (žiupsn.)

Gaminimas

:

Lydeką nuskusti, vidurius, galvos nenupjauti. Susmulkinti česnakus, sumaišyti su druska ir prieskoniais. Jais ištrintą žuvį palaikyti kelias valandas, ar net per naktį. Tuomet įkloti išilgai žuvies po juostelę ir užsmaigstyti pilvą dantų krapštukais. Žuvies išorę ištrinti aliejumi ir dėti ant grotelių. Apačioje pastatyti su vandeniu. Kepti apie 40 min. Taip iškepta lydeka gaunasi nesausa, puri.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)