Žuvienė iš smulkių žuvelių

Perskaitytas kartų: 2579

Ingredientai

:

smulkios žuvelės (10 vnt.)

perlinės kruopos (2 saujos)

morkos (1 vnt.)

bulvės (2 vnt.)

laiškiniai česnakai

druska

sviestas (2 valg. šaukštai)

krapai

prieskoniai žuviai

lauro lapai

pipirai

Gaminimas

:

Žuveles (kurias pagavo anūkėlė ir gaila buvo išmesti), nuvalyti, išplauti, dėti į vandenį su druskele, lauro lapu, keletu juodų ir kvapių pipirų grūdelių ir pavirti. Galima dėti svogūno galvą, kas mėgsta. Nukošti per marlę. kaulus. Į nukoštą dėti nuplautų (galima ir pamirkytų perlinių kruopų), prieskonių. Pavirti, kol kruopos suminkštėja. Morkas ir bulves pjaustyti kubeliais, griežinėliais ir apkepti svieste ir suberti į . Sudėti nuvalytus žuvies gabaliukus. Pavirti, pabaigoje dėti smulkintų krapų ir laiškinių svogūnų laiškų ar petražolių (pagal skonį). Valgyti su grietine ar be jos. 

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)