Žirnių sriuba su skrebučiais

Perskaitytas kartų: 2837

Ingredientai

:

skaldyti žirniai

lašinukai

morkos (1 vnt.)

svogūnai (1 vnt.)

česnakai (1 skiltelė)

sultinys

druska

pipirai

lauro lapai

mairūnai

Gaminimas

:

Žirnius geriausiai iš vakaro pamerkti šaltame vandenyje. Į sultinį supilame žirnius ir verdame, kol suminkštės. Tuo tarpu keptuvėje pakepiname lašinukus. Aš naudojau žalius, bet galima naudoti ir rūkytą šoninę, kumpelį. Į keptuvę beriame svogūnus, česnakus ir morkas, pakepiname. Viską supilame į puodą su žirniais, jiems baigiant virti. Paskaniname prieskoniais: druska, pipirais, lauro lapais, mairūnais ir paverdame dar apie 10 min. Valgant galima pagardinti grietine.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)