Žirnienė su rūkytais šonkauliukais

Perskaitytas kartų: 3095

Žirnienė su rūkytais šonkauliukais

Ingredientai

:

skaldyti žirniai (150 g)

rūkyti šonkauliai (400 g)

lašinukai (50 g)

morkos (1 vnt)

bulvės (1 vnt)

svogūnai (1 vnt)

česnakai (2 skiltelės)

druska

pipirai

laurų lapai

mairūnai

petražolių lapeliai

Gaminimas

:

Lašinukus supjaustyti kubeliais ir pakepinti, suberti supjaustytus svogūnus, tarkuotą morką, smulkintus česnakus ir 5 minutes pakepinti. sudėti į puodą, užpilti 4-5 stiklinėmis šilto virinto vandens, suberti žirnius, sudėti šonkauliukus, lapus, įberti druskos, mairūnų, pipirų ir virti apie 40 minučių. Tada sudėti kubeliais pjaustytas bulves ir dar pavirti, kol bulvės suminkštės. Tiekti užbėrus smulkintų petražolių.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)