Žirnienė su rūkytais šonkauliukais

Perskaitytas kartų: 3071

Žirnienė su rūkytais šonkauliukais

Ingredientai

:

skaldyti žirniai (150 g)

rūkyti šonkauliai (400 g)

lašinukai (50 g)

morkos (1 vnt)

bulvės (1 vnt)

svogūnai (1 vnt)

česnakai (2 skiltelės)

druska

pipirai

laurų lapai

mairūnai

petražolių lapeliai

Gaminimas

:

Lašinukus supjaustyti kubeliais ir pakepinti, suberti supjaustytus svogūnus, tarkuotą morką, smulkintus česnakus ir 5 minutes pakepinti. Viską sudėti į puodą, 4-5 stiklinėmis šilto virinto vandens, suberti žirnius, sudėti šonkauliukus, laurų lapus, įberti druskos, mairūnų, pipirų ir virti apie 40 minučių. Tada sudėti kubeliais pjaustytas bulves ir dar pavirti, kol bulvės . Tiekti užbėrus smulkintų petražolių.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)