Žirnienė su menkėmis

Perskaitytas kartų: 2461

Žirnienė su menkėmis

Ingredientai

:

šaldyti žirneliai (500 g)

menkių filė (200 g)

žalioji porų dalis (100 g)

žuvų sultinys (1 l)

bulvės (1 vnt.)

sviestas (20 g)

aliejus

malti pipirai

druska

sluoksniuota tešla (200 g)

kiaušiniai (1 vnt.)

kmynai

Gaminimas

:

Keptuvėje įkaitinti šaukštą aliejaus, ištirpinti sviestą, su šiuo mišiniu pakepinti žiedais supjaustytą porą. Kai gabalėliai , berti smulkintas bulves ir žirnelius, kepti ant kaitrios ugnies penkias minutes, tada lieti sultinį, užvirti ir sumažinti ugnį. Šutinti apie 20 min, kol bulvės ir žirniai visiškai . Nukaistą sriubą plaktuvu sutrinti į tyrę. Menkės filė supjaustyti gabalėliais, pabarstyti druska, pipirais, pašlakstyti aliejumi, suvynioti į foliją ir sudėti į skardą. Ją šaukite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę ir 20 min. Po gabalėlį žuvies dėti į kiekvieną lėkštę. Paruošti skrebučius: tešlą supjaustyti juostelėmis, jas patepti kiaušinio plakiniu, pabarstyti brinkintais kmynais ir 10 min pakepi orkaitėje, kol gražiai pagels.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)