Vištienos sriuba su žirneliais

Perskaitytas kartų: 5233

Ingredientai

:

vanduo

vištiena (200 - 300 g)

juodųjų pipirų žirneliai (keletas)

lauro lapai (keletas)

druska (pagal skonį)

skaldyti džiovinti žirniai (200 g)

rūkyta šoninė (100 g)

morkos (4 vnt.)

bulvės (2 vnt.)

sviestas (šaukštas)

kapoti krapai (ryšelis)

Gaminimas

:

Vandeniu užpilti vištieną (tinka bet kokios dalys), berti kelis juodųjų pipirų žirnelius, lauro lapelius, druskytės ir virti ant silpnos kol mėsytė pradės skirtis nuo kaulo. Mėsytę išgriebti, o sultinį perpilti per sietelį. Skaldytus džiovintus žirnelius , suberti į sultinį (jei dar reikia, užpilti daugiau vandens) ir virti apie val., kol žirniai sumikštės. Morkas nuskusti ir susmulkinti smulkiais arba sutarkuoti. Apkepinti svieste. Bulves supjaustyti taip pat mažais . Rūkytą šoninę supjaustyti juostelėmis ir apkepinti su trupučiu aliejaus. Morkas, bulves ir šoninę berti į puodą, kai suminkštės žirniai ir dar , kol suminkštės morkos ir bulvės. Berti nuo vištienos kaulų nuimtą ir susmulkintą mėsytę, kapotus krapus ir dar šiek tiek . Tiekti su šaukštu grietinės. Skanaus!

Įvertink:
3/5 (balsavo: 1)