Viduržemio pajūrio daržovių troškinys

Perskaitytas kartų: 2032

Viduržemio pajūrio daržovių troškinys

Ingredientai

:

pomidorai (2 vnt.)

sviestas (1 valg, šaukšt..)

smulkiai supjaustytas svogūnas (1 vnt.)

virtos voveraitės (55 g)

žalia paprika, be sėklų (1 vnt.)

daržovių sultinys (4 - 6 valg. šaukšt.)

kukurūzų miltai (15 ml)

pomidorų tyrė (15 ml)

malti juodieji pipirai

česnakinė druska (pagal skonį)

grietinė (15 ml)

susmulkintos petražolės (pagal skonį)

Gaminimas

:

Pomidorus sudėkite į indą, užpilkite verdančiu vandeniu, greitai nupilkite ir perliekite šaltu vandeniu. Nulupkite odelę, perpjaukite ir išimkite sėklas. Supjaustykite kiekvieną į aštuonias dalis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite svogūnus, grybus ir paprikas. Kepkite, kol suminkštės. Daržovių sultinį į keptuvę ir virkite apie 10 min. Sudėkite ir virkite dar 2-3 minutes. Dubenėlyje miltus sumaišykite su 30 ml. vandens ir ant daržovių. Maišydami virkite maždaug 3 min., kol sutirštės. Sudėkite pomidorų tyrę, pagardinkite česnakine druska, tada grietinę. Pabarstykite susmulkintomis ir patiekite.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)