Trintų grybų sriuba

Perskaitytas kartų: 3442

Ingredientai

:

daržovių sultinys (1,5 l)

svogūnai (2 vnt)

sūdyti grybai (0,5 kg)

sviestas (30 g)

miltai (20 g)

kiaušinio trynys (2 vnt)

pienas (0,5 stiklinės)

druska

krapai

Gaminimas

:

Grybus perplaukite ir nuvarvinkite. Tada patroškinkite su sviestu ir smulkintais svogūnais, viską mėsmale, pabarstykite miltais, atskieskite pasiruoštu daržovių nuoviru (morka, petražolė, salieras, poras) ir užvirinkite. išplakę su pienu taip pat supilkite į sriubą, pakaitinkite, bet neužvirinkite. Pabarstykite smulkintais krapais. Tiekite su skrebučiais. Bandelės riekutes tepkite sviestu, uždėkite griežinėlį fermentinio sūrio ir orkaitėje.

Stasė Savickienė (Bardiškiai, Pakruojo r.)

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)