Trinta špinatų sriuba

Perskaitytas kartų: 2878

Ingredientai

:

špinatai (500 g)

česnakas (2 skiltelės)

svogūnas (1 vnt.)

sviestas (50 g)

bulvės (1 vnt.)

sultinys (450 ml)

pienas (600 ml)

citrinos žievelės

muskato riešutas (1 g)

Gaminimas

:

Puode išlydome sviestą ir pakepiname nuluptus ir susmulkintus svogūną su česnakai. Dedame kubeliais bulvę (gali būti didesnė). Pilame , kuri pagamine iš vandens ir vegetos bei tiek druskos. Verdame, kol buvlės suminkštės. Vėliau pilame pieną, reikia lauti kol užvirs. Kai užverda reikia dėti špinatus (be kotelių), įtarkuoti citrinos žievelės. Virti, kol viskas tiek sutirštės. Tuomet leisti sriubai tiek atvėsti ir tuomet ją su trintuvu sutrinti, kol pasidarys vientisa masė. Dar kartą viską užkaitinti, įberti žiupsnelį druskos. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)