Trinta morkų sriuba su skrebučiais

Perskaitytas kartų: 3101

Ingredientai

:

natūralus vištienos arba daržovių sultinys (2 stiklinės)

morkos (500 g)

bulvės (2 vnt)

svogūnas (1 vnt)

česnakas (2 skiltelės)

karis (2 šaukšteliai)

druska

baltieji pipirai

mairūnai

juodieji pipirai

kmynai

neriebi grietinėlė (1 indelis)

sviestas (1 šaukštas)

Gaminimas

:

Svogūnus ir česnakus nulupti, susmulkinti, svieste. Morkas, bulves nulupti, susmulkinti ir išvirti vištienos arba daržovių . Tada pagal pagardint kmynais, mairūnais, juodaisiais pipirais, sudėti keptus svogūnus ir česnakus, suberti karį ir dar pakaitinti. Sriubą supilti į plakimo indą ir suplakti iki tyrės. Tada dar kartą pakaitinti. Pakepinti baltos duonos kubelius – skrebučius. Tiekti su grietinėle ir skrebučiais. Beje skrebučius dėti iškart prieš tiekiant, nes tada jie išlieka traškūs, neprisigeria sriubos. Skanaus!

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)