Trinta kopūstų sriuba

Perskaitytas kartų: 3370

Trinta kopūstų sriuba

Ingredientai

:

didelis raudonasis kopūstas (1 vnt)

bulvės (1 vnt)

svogūnai (1 vnt)

sviestas (25 g)

alyvuogių aliejus (4 šaukštai)

vištienos arba daržovių sultinys (1,2 l)

pienas (600 ml)

grietinėlė (140 ml)

voveraitės (250 g)

smulkinti porai (2 šaukštai)

Gaminimas

:

Kopūstą supjaustykite gabalėliais, bulvę ir svogūną perpjaukite pusiau. Į didelį puodą supilkite aliejų, sudėkite sviestą, paruoštas daržoves, statykite ant ugnies ir luktelėkite, kol riebalai ims šnypšti. Puodą uždenkite, ugnį sumažinkite ir retsykiais pamaišydama kaitinkite, kol daržovės suminkštės. Supilkite ir luktelėkite, kol užvirs. Tada supilkite pieną ir vėl laukite, kol ims virti. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite juodaisiais pipirais ir kaitinkite 10-15 min. pusę grietinėlės, sutrinkite elektriniu plakikliu. Padėkite šiltai. Nuvalytas voveraites nuplaukite, nusausinkite rankšluosčiu ir apie 8 minutes pakepinkite likusiuose įkaitintuose riebaluose. Pagal skonį pasūdykite. Karštą sriubą išpilstykite į lėkštes, į kiekvieną įdėkite po kelis šaukštus kepintų voveraičių.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)