Trinta burokelių sriuba

Perskaitytas kartų: 2601

Ingredientai

:

virti burokėliai (1 kg.)

sultinys (1 l.)

sviestas (2 šaukštai)

actas (1 šaukštas)

grietinė (4 šaukštai)

kvietiniai miltai (1.5 šaukšto)

įvairūs žalumynai (truputis)

cukrus (truputis)

druska (truputis)

Gaminimas

:

Nuluptus ir sutarkuotus burokėlius užpilkite 5 - 6 šaukštais vandens arba sultinio, įdėkit sviesto ir kelias minutes patroškinkite. Tada burokėlius pertrinkite per sietelį, užpilkite sultiniu, sudėkite kepintus miltus, įberkite cukraus, druskos, supilkite actą ir pavirkite 5 min. Sriubą tiekite su grietine, bulvėm ir smulkintais žalumynais.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)