Tradicinė itališka sriuba

Perskaitytas kartų: 2775

Tradicinė itališka sriuba

Ingredientai

:

alyvų aliejus (15 ml)

svogūnas (1 vnt.)

sutrintas česnakas (1 skilt.)

bulvė (1 vnt.)

morka (1 vnt.)

saliero šaknis (1 vnt.)

smulkintas kopūstas (85 g)

pomidorai (2 vnt.)

vanduo arba daržovių sultinis (425 ml.)

šviežios prieskoninės žolelės

žirneliai (85 g)

virtos pupelės (55 g)

makaronai (55 g)

druska (pagal skonį)

malti pipirai (pagal skonį)

tarkuotas parmezano sūris (25 g)

Gaminimas

:

Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus bei česnakus 2-3 min. Sudėkite supjaustytą , morką, salierą ir pakepinkite 3 min. Sudėkite kopūstą bei pomidorus ir maišydami kepkite dar 5-6 min. Supilkite vandenį arba sultinį ir užvirkite. Įdėkite prieskoninių žolelių. Sudėkite žirnelius, pupeles bei makaronus. Virkite ant silpnos 10-15 min. Prieskonines žoleles išimkite. Pagardinkite sriubą druska, pipirais ir supilstykite į dubenėlius. Prieš patiekdami gausiai pabarstykite parmezano sūriu.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)