Tiršta špinatų sriuba

Perskaitytas kartų: 2387

Ingredientai

:

švieži špinatų lapai (400 g.)

daržovių sultinys (400 ml.)

malti pipirai (pagal skonį)

tarkuotas muskatas

svogūnas

sviestas (1 arbat. šaukšt.)

miltai (4 arbat. šaukšt.)

grietinė (125 ml.)

rokforo sūris (25 g.)

šviežios prieskoninės žolelės (papuošimui)

Gaminimas

:

Špinatų lapus stambiai supjaustykite. Supjaustytus lapus į keptuvę, supilkite daržovių sultinį ir užvirinkite. sultinį pipirais ir muskato riešutu, tada įdėkite visą svogūną. Virkite ant silpnos ugnies 35 min. Išimkite svogūną. Sriubą supilkite į virtuvinį kombainą ir sumalkite. Dubenyje sumaišykite sviestą ir miltus. Iš tešlos padarykite mažus virtinukus - ausytes. Sriubą vėl supilkite į keptuvę ir pamažu užvirinkite, retkarčiais pamaišykite. ausytes į sriubą ir virkite 5 min. Supilkite grietinę, suberkite sūrį ir šiek tiek pakaitinkite. Supilstykitę sriubą į dubenius ir papuoškite šviežiais žalumynais.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)