Tiršta rūkytos menkės sriuba

Perskaitytas kartų: 2401

Tiršta rūkytos menkės sriuba

Ingredientai

:

rūkytos menkės filė (225 g)

žuvies arba daržovių sultinis (300 ml)

supjaustytos bulvės (115 g)

supjaustytas svogūnas (1 vnt.)

smulkinta saliero šaknis (1 vnt.)

druska (pagal skonį)

juodieji pipirai (pagal skonį)

citrinos sultys (1,5 abat. šaukšt.)

pienas (300 ml)

kietai virtas ir supjaustytas kiaušinis (1 vnt.)

šviežios smulkintos petražolės (1 valg. šaukšt.)

Gaminimas

:

Žuvį sudėkite į indą ir užpilkite truputį sultinio. Uždenkite ir mikrobangų krosnelėje 4-5 min. Žuvį nulupkite. Sudėkite į dubenį bulves, svogūnus, salierus, sultinį ir apie 10 min. Sudėkite žuvį į bulvių mišinį, pabarstykite druska bei pipirais, įpilkite citrinos sulčių ir sumaišykite. Supilkite pieną ir išmaišykite. Uždenkite ir 5 min. Prieš patiekdami leiskite sriubai 2 min. pastovėti. Įdėkite kietai virtą , petražolių ir patiekite.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)