Tiršta moliūgų sriuba su vištiena

Perskaitytas kartų: 4673

Ingredientai

:

moliūgas (1-1,5 kg.)

morkos (2-3 vnt.)

vanduo (1,5 l.)

vištienos sultinio kubeliai (2 vnt.)

vištienos filė (1-2 vnt.)

paukštienos prieskoniai (pagal skonį)

sviestas (1 šaukštas)

česnako skiltelės (2-3 vnt.)

druska (pagal skonį)

malti juodieji pipirai (pagal skonį)

orzo makaronai (0,5 puodelio)

grietinėlė (250 ml.)

Gaminimas

:

Moliūgą, morkas nulupti, supjaustyti ir išvirti garuose. Per tą laiką vištieną. Ištirpinti sviestą. Išspausti česnako skilteles, apkepinti. Sudėti pjaustytus vištienos filė gabaliukus, pagardinti paukšienos prieskoniais. Kepti, kol visiškai iškeps. Pasiruošti sultinį. vandenyje ištirpinti vištienos kubelius. Išvirusius moliūgus ir morkas blenderiu. Į tyrę įpilti paruoštą sultinį, suberti iškeptos vištienos gabaliukus bei makaronus. Pagardinti druska ir pipiriukais. Virti tol, kol makaronai suminkštės. Verdant maišyti, kad nepritrauktų prie dugno. Supilti grietinėlę. Tiekti galima su skrudinta duona. Skanaus!

Įvertink:
4/5 (balsavo: 4)