Tiršta moliūgų sriuba su vištiena

Perskaitytas kartų: 5231

Ingredientai

:

moliūgas (1-1,5 kg.)

morkos (2-3 vnt.)

vanduo (1,5 l.)

vištienos sultinio kubeliai (2 vnt.)

vištienos filė (1-2 vnt.)

paukštienos prieskoniai (pagal skonį)

sviestas (1 šaukštas)

česnako skiltelės (2-3 vnt.)

druska (pagal skonį)

malti juodieji pipirai (pagal skonį)

orzo makaronai (0,5 puodelio)

grietinėlė (250 ml.)

Gaminimas

:

Moliūgą, morkas nulupti, supjaustyti kubeliais ir išvirti garuose. Per tą laiką pasiruošti vištieną. Ištirpinti sviestą. Išspausti česnako skilteles, apkepinti. Sudėti kubeliais pjaustytus vištienos filė gabaliukus, pagardinti paukšienos prieskoniais. Kepti, kol iškeps. Pasiruošti sultinį. Karštame vandenyje ištirpinti vištienos kubelius. Išvirusius moliūgus ir morkas sutrinti blenderiu. Į tyrę įpilti paruoštą sultinį, suberti iškeptos vištienos gabaliukus bei makaronus. Pagardinti druska ir pipiriukais. Virti tol, kol makaronai suminkštės. Verdant , kad nepritrauktų prie dugno. Supilti grietinėlę. Tiekti galima su skrudinta duona. Skanaus!

Įvertink:
4/5 (balsavo: 4)