Tiršta moliūgų sriuba su vištiena

Perskaitytas kartų: 4144

Ingredientai

:

moliūgas (1-1,5 kg.)

morkos (2-3 vnt.)

vanduo (1,5 l.)

vištienos sultinio kubeliai (2 vnt.)

vištienos filė (1-2 vnt.)

paukštienos prieskoniai (pagal skonį)

sviestas (1 šaukštas)

česnako skiltelės (2-3 vnt.)

druska (pagal skonį)

malti juodieji pipirai (pagal skonį)

orzo makaronai (0,5 puodelio)

grietinėlė (250 ml.)

Gaminimas

:

Moliūgą, morkas nulupti, supjaustyti kubeliais ir išvirti garuose. Per tą laiką pasiruošti . Ištirpinti sviestą. Išspausti česnako skilteles, apkepinti. Sudėti kubeliais pjaustytus vištienos filė , pagardinti paukšienos prieskoniais. Kepti, kol visiškai iškeps. Pasiruošti sultinį. Karštame vandenyje ištirpinti vištienos kubelius. Išvirusius moliūgus ir morkas sutrinti blenderiu. Į tyrę įpilti paruoštą sultinį, suberti iškeptos vištienos bei makaronus. Pagardinti druska ir pipiriukais. Virti tol, kol makaronai suminkštės. Verdant maišyti, kad nepritrauktų prie dugno. Supilti grietinėlę. Tiekti galima su skrudinta duona. Skanaus!

Įvertink:
4/5 (balsavo: 4)