Šviežių daržovių sriuba

Perskaitytas kartų: 1794

Ingredientai

:

morkos (2 vnt.)

svogūnas

bulvės (4 vnt.)

pomidorai (2 vnt.)

švieži burokėliai (ryšelis)

česnakas (2 skiltelės)

cukrus (šaukštelis)

jūros druska

juodieji pipirai

bazilikas

mairūnas

aliejus (2 šaukštai)

Gaminimas

:

Daržoves nuplauti ir nulupti. Smulkiai supjaustyti česnakus ir svogūną, bulves, morkas ir burokėlius - vienodo dydžio kubeliais. Lapų kol kas neliesti. Keptuvėje storu dugnu pakaitinti aliejų ir pakepinti svogūnus ir česnakus. Pomidorus nulupti, smulkiai supjaustyti ir sudėti į keptuvę. Užberti žiupsnelį cukraus ir šiek tiek pakepinti. Puode storu dugnu su šaukštu aliejaus pakepinti bulves, burokėlius ir morkas. Įpilti 1,5 l vandens ir virti, kol išvirs bulvės. Sudėti kepintus svogūnus ir pomidorus, įberti druskos ir pipirų. Užvirus sudėti supjaustytus lapus. Suberti prieskonines žoleles, ir nukaisti. Uždengus palaikyti 5 - 10 minučių. Patiekti su grietine.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)