Šventinė žuvienė

Perskaitytas kartų: 3096

Šventinė žuvienė

Ingredientai

:

morkos (300 g)

porai (300 g)

salierai (300 g)

alus (500 ml)

svogūnai (2 vnt)

kiaušinių tryniai (2 vnt)

sviestas (100 g)

grietinė (50 g)

menkė (300 g)

lašiša (300 g)

druska

pipirai

vanduo (500 ml)

Gaminimas

:

Nuplaukite ir morkas, salierus ir porus. griežinėliais. Dideliame puode ištirpdykite pusę porcijos sviesto, sudėkite daržoves ir pavirkite 2 min. Ant jų dėkite žuvų gabaliukus, supilkite alų ir vandenį, sudėkite likusį sviestą, uždenkite ir ant mažos ugnies virkite 15 min. Prieš baigdami virti išimkite gabaliukus, o visa kita pertrinkite. Į kitą puodą supilkite grietinę, užvirkite, sudėkite trynius ir supilkite sultinį. Virkite ant mažos ugnies dar 2 min., visą laiką maišydami. Į gilią lėkštę dėkite po tris gabalėlius , užpilkite sultiniu.

Įvertink:
4/5 (balsavo: 1)