Šventinė žuvienė

Perskaitytas kartų: 3257

Šventinė žuvienė

Ingredientai

:

morkos (300 g)

porai (300 g)

salierai (300 g)

alus (500 ml)

svogūnai (2 vnt)

kiaušinių tryniai (2 vnt)

sviestas (100 g)

grietinė (50 g)

menkė (300 g)

lašiša (300 g)

druska

pipirai

vanduo (500 ml)

Gaminimas

:

Nuplaukite ir supjaustykite morkas, salierus ir porus. Svogūnus supjaustykite griežinėliais. Dideliame puode ištirpdykite pusę porcijos sviesto, sudėkite daržoves ir pavirkite 2 min. Ant jų dėkite žuvų , supilkite alų ir vandenį, sudėkite likusį sviestą, ir ant mažos ugnies virkite 15 min. Prieš baigdami virti išimkite žuvies , o visa kita pertrinkite. Į kitą puodą supilkite grietinę, užvirkite, sudėkite trynius ir supilkite sultinį. Virkite ant mažos ugnies dar 2 min., visą laiką maišydami. Į gilią lėkštę dėkite po tris gabalėlius žuvies, užpilkite sultiniu.

Įvertink:
4/5 (balsavo: 1)